2019 – SPECTACOLELE MELE PREFERATE (3)

2019 – SPECTACOLELE MELE PREFERATE (3)

Ultimul meu post despre spectacolele preferate ale lui 2019 sper sa te faca sa te simti la fel de ca acasa ca si pe mine.

Undeva, in Shoreditch, una dintre zonele aglomerate, hipsteresti, zgomotoase al Londrei, cateva zeci de persoane se pregateau sa intre intr-o incapere de concert, dar fara zgomotul si nebunia bine-cunoscute acestui cartier.

Salut, buna seara, ce mai faci? se auzea in stanga si in dreapta, semn ca era ceva organizat pentru romani. Altfel, cum ai putea vedea in Shoreditch un grup asa mare de romani? Am intrat si noi, ne-am luat o bere, ne-am asezat pe scaune si asteptam sa inceapa spectacolul.

Undeva in stanga mea, o persoana cu pantaloni rosii, ca de tartan, statea pe ciuci. Ada Milea. Statea, nu zicea nimic. Cand totul a inceput, a urcat pe scena, a salutat, si pac! dintr-o data erai in locul acela intim, poate la MTR? sau poate in vreun Club A unde iti permiti sa razi cat de tare ai chef si sa faci o gluma desucheata.

Ada Milea – glumea romaneste si-l plangea pe Apolodor. Nu a fost singura pe scena, ci insotita de Balanescu Quartet. Nu stiam nimic de Balanescu Quartet, nu-i ascultasem nici inainte de spectacol. A fost o surpirza extrem de placuta. Voci clare, in romana si in engleza, glumite.

Un spectacol intim, ca acasa. Un loc de un am plecat zambind, nostalgic.

Am gasit un video dintr-un spectacol similar. Sper sa iti placa.