incepe in curand…

incepe in curand…

Postul mare începe la o săptămână după Lăsatul de Sec de carne. Între Lăsatul de Sec de carne [azi] și Lăsatul de Sec de brânză [duminica viitoare] există o săptămână care-i pregătește pe oameni pentru Postul mare.

Acum e timpul împăcărilor. Neamurile și vecinii își fac vizite și își cer iertare unul de la celălalt. Inutil postești dacă păstrezi dușmănii.

Am citit asta de dimineata, cand m-am trezit, intr-o postare pe pagina de facebook a Muzelui Taranului Roman si am zambit. Cati dintre noi mai incearca sa tina post? Eu una, recunosc, nu am mai tinut post de foarte mult timp. Nu mi-a fost niciodata usor sa tin post, insa au fost perioade cand am incercat.

Anul acesta, am inceput sa aflu mai multe si postul sau Lent anglican si mi s-a parut extrem de interesanta abordarea de post dincolo de a te abtine de la mancare (nu stiu de majoritatea romanilor pe care ii cunosc se refera la post doar la abtinerea de la anumite feluri de mancare) si ideile de a face fapte bune sau sa te intorici catre spiritualitate in alt fel. Spre exemplu: 5 minute de meditatie sau rugaciune.

Revenin la postarea de pe Facebook, imi place ultima parte – postul ca timp al impacarii. Si ma gandesc nu doar la impacarea cu ceilalti, ci si la impacarea cu slabiciunile noastre, impacarea cu neputinta noastra. Ultimele doua sunt mai grele decat oricare alt tip de impacare.

Cu impacare,

C

PS: Poza de la postare e ca sa va aduc aminte sa luati martisoare!