3 (puncte) despre a fi o persoana deschisa

Recunosc: nu mi-am petrecut niciodata prea mult timp gandindu-ma cat de deschisa sunt sau nu fata de alte persoane. De fapt, din universul meu – ala interior care ia forme exterioare de prieteni, parcuri, mare, carti, scris, familie – totul, si mai ales eu, e cat se poate de deschis.

Numai ca intre timp s-au intamplat urmatoarele. Am primit niste feedback ca tre sa fiu more open (ce naiba o mai insemna si asta). Am fost singuraaa in vreo 2-3 seri prilej de introspectie. Si am reinceput sesiunile de coaching. Bașca duminica asta in care mi-am dat seama ca n-am mai scris pe blog.

Asa caa mi-am zis ca hai, scrie si tu ceva!

Dupa o scurta analiza si psihanaliza (la fel de scurta), mintea mea  a copt urmatoarele rezultate in privinta subiectului ce naiba e chestia asta cu sa fii deschis fata de ceilalti:

  1. Fiecare are nivelul sau de pofta de socializare si nu e niciodata constant. Intr-o seara am stat in Herastrau cu niste oameni care lucrau tot in digital si marketing. Si desi era pentru prima data cand i-am vazut, pot sa zic ca am fost super deschisa fata de ei. A fost o chimie buna si am avut pofta sa impartasim experiente. Intr-o alta seara, am stat la o masa cu oameni la fel de frumosi si n-am scos aproape niciun cuvant. Pentru ca nu aveam vibe-ul sa vorbesc. In seara aia nu era despre mine.
  2. Daca ii spui cuiva ca nu e o persoana deschisa, intreaba-te mai intai cat de curios ai fost sa cunosti acel om. L-ai intrebat si tu ceva dincolo de ce faci? Sau ai incercat sa gasesti un punct comun de discutie? Ce a mancat la pranz sau ce dumnezeu planuieste sa faca in urmatoarea vacanta. Nu ai cum sa ii pretinzi cuiva sa fie deschis si tu sa n-ai chef sa acorzi atentie.

Apropo de asta, am avut colegi care erau attention cravers care incepeau sa mai vorbeasca singur la birou just, just i-o baga si pe ei cineva in seama. E si asta o modalitate de a-ti face simtita prezenta, dar pe bune ca e not my style.

  1. Daca cu-adevarat esti un om inchis, atunci gandeste-te cum naiba ai prietenii aia (neimaginari) langa tine si cum dumnezeu tot ei iti spun cate-n luna si-n stele ca tu sa devii mai bun. Da, iti zic de la faptul ca ai nasul stramb sau ca nu te-ai pensat, pana la faptul ca e momentul sa ii zici sefului tau ca e un idiot. Asa ca nu esti tocmai unu care traieste in coconul lui de…cristal negru din moment ce ai niste oameni cu care comunici constant.

&Btw, asa cum tu crezi ca esti deschis, la fel si celalalt crede la fel. Doar nu o sa isi dea singur bile negre; cui ii place sa se evalueze pe negativ?! Relax, esti bine asa cum esti.

Multumesc prietenilor mei, aia care ma accepta asa tacuta si prea vorbareata uneori. Asta e pentru ei