a fb status to keep in mind. despre consumul de alcool

Cred cu tarie ca a vorbi despre dependenta la noi este un subiect tabu.

Nu, n-o sa zic despre dependenta de droguri, desi mi se pare la fel de importanta. Insa as vrea sa vorbesc despre dependenta de alcool. Cred ca distruge suflete si ii termina pe cei din jur. Cred ca este mult, mult mai nasoala decat dependenta de droguri si mai cred cu tarie ca atunci cand vrei sa vorbesti despre problema asta esti pus la zid.

  • am fost pusa la zid cand am zis ca nu e normal sa bei zi de zi. O sticla, o doza de bere. Zi de zi, sa fii cu gandul la alcool e o dependenta.
  • am fost respinsa din anumite cercuri pentru ca nu am vrut sa consum substante doar pentru ca asa o cerea momentul. Sau pentru ca nu am vrut sa beau mai mult de 2 beri.
  • am fost privita cu mila si dat din umeri cand am zis ca nu exista intelegere pentru cei care se confrunta cu dependenta de alcool in familie/prieteni.
  • mi se pare trist ca atunci cand vreau sa deschid subiectul asta printre cunoscuti sunt luata in deradere. Sau mi se intoarce spatele pentru ca asta nu e un subiect despre care sa vorbesti la o terasa.

Candva, poate, in tara asta vom reusi sa vorbim si altfel despre alcool. Stiu cate ceva si despre grupurile de suport, dar nu sunt in stare acum sa explic mai multe…

Daca eu, o consumatoare de bere from time to time, sunt pusa la zid pentru ca vreau sa spun ce nasol e sa fii dependent alcool, ia ganditi-va cum e pentru cei care chiar o problema mare cu consumul repetat de alcool. Lor le e celor mai greu. Daca ne-ar pasa mai mult, daca am fi mai implicati, poate ar fi mai usor.

…because the opposite of addiction is connection.