alegeri in viata

Te-ai gandit oare cum ai ajuns ceea ce esti acum? Ce alegeri ti-au determinat prezentul? Pentru ca sunt intr-o perioada a cautarilor si mai mult a descoperirii de sine am participat saptamana trecuta la o intalnire simpa (la RoPot o echipa de trazniti :) ), sustinuta de Daniela Andreescu, despre cum facem alegerile in viata. Iar urmatoarele informatii poate va sunt si voua de ajutor :-)

Cu liniute, din ce mi-a ramas mie in minte:

– atunci cand vrei sa faci o alegere,  trebuie sa ai o viziune a contextului in care te afli si o viziune asupra propriei vieti,
– e bine sa iti stabilesti scopurile si sa afli care e adevarata motivatie
– sa depasesti stadiul de intentie si sa treci la actiune (asta nu inseamna ca trebuie sa iei decizii in graba)

Si e de tinut minte ca atunci cand faci o alegere alegi si rezultatele ei.

Iata si o serie de intrebari care te pot ajuta sa faci alegeri cu care sa te simti confortabil:
Cum sunt acum?
Cum vreau sa devin?
Sunt de partea mea?

Prezentarea Danielei a fost mult mai simpa si poate ca intrebarile si ideile de mai sus pot parea usor copilaresti pentru multi, dar pentru o zuza ca mine sunt de ajutor. Poti incerca la urmatoarea alegere sa iti pui intrebarile de mai sus si mai mult ca sigur ca te vei simiti mai bine.

Eu cred ca alegerile pe care le-am facut, cele legate de iubire, cariera, locuinta, au fost cele mai bune, iar asta o stiu pentru ca nu am avut regrete. Regret insa alegerile pripite, cele mai multe din teribilism si nevoia de recunoastere/integrare in grupuri (genul asta de hotarari sunt cele mai prapastioase). Cum ca fumez si de asta imi aduc aminte ca m-am apucat dintr-o prostie copilareasca, cum mi-am vopsit parul – de asta bine c-am scapat, sau cum ma doare spatele uneori pentru ca aleg sa port tocuri cu care nu sunt mai deloc obsinuita. Am o singura alegere pe care stiu c-am facut-o fara sa fiu de partea mea, mi-am dat seama destul de tarziu. S-a rezolvat intre timp, iar acum ma bucur de intrebarea asta, care mi s-a parut cea mai frumoasa, SUNT DE PARTEA MEA?

Si voi, sunteti de partea voastra?