anapoda, despre muzica romaneasca

anapoda, despre muzica romaneasca

Io sunt mare devoratoare de muzica. Ba chiar acum cativa ani scriam pe un site (Electromusic) impreuna cu prietenul meu Marius. Acolo era locul unde duduia muzica electronica. In playlistul meu insa nu curgea numai bumti-bumti. Ascult muzica neincetat si inca descopar muzica frumoasa. Nu consider ca am o cultura muzicala, ca sunt vreun specialist, dar nici afon la capitolul asta nu ma consider. Insa lucrurile devin complicate caci…

…ascult anapoda. Si nu mai am niciun fel de muzica in telefon. Ascult in youtube, in soundcloud… Momentan, cam atat. Acasa, cred ca mai am destul de putina muzica pe calculator. Nu stiu cum le-am pierdut sau pe ce mp3 le-am lasat… si nu mai alerg pe muzica de anul trecut.

Eu si muzica avem o relatie anapoda in ultima perioada si inca nu stiu daca e bine sau nu.

Ce mi-am dat seama insa e ca in ultima perioada muzica romaneasca rupe. Rupe playlistul meu mai mult decat orice alta trupa din afara. Sunt din ce in ce mai multe trupe si cantareti din RO pe care-i ascult dezmatat, desantat, melancolic, melodramatic, agitat, incapatanat, sexualizat. Nu stiu altii cum sunt (vorba lu’ Creanga) dar io simt ca iubesc muzica romaneasca din ce in ce mai mult. Asta noua. Din generatia noastra.

Byron. Toulouse Lautrec. Stelica. The Mono Jacks. Robyn and The Backstabbers. Macanache. Golan. Jurjak. Cred ca sunt extraterestru. Pixels. Samurai. Fratii Grime. Subcarpati. Argatu.
Sunt DOAR CATIVA dintre cei pe care ii ascult in ultima vreme. Mai vechi, mai noi…
De urmarit! La ei am ales sa merg la concerte in ultima perioada, pentru ca imi doresc sa nu se opreasca. Poate superficiala alegerea mea, insa daca imi plac lucrurile romanesti aleg sa le sustin…

Si ca sa nu fie totul, totul anapoda, am inceput sa fac un playlist cu ce ascult…aici.
Iar pe instagram, @cosbuc50 am pus un mic video de la on concert cartiabil Byron, concert de unde am plecat zicand asa: vacanta mea in Bali a fost cum a fost concertul asta! (Armonie, minune, armonie…)

byron
P.S cu postarea asta ma gandesc sa mai fac o categorie noua pe blog. Sa vedem ce-o iesi, despre muzica. Iar daca asculti ceva ce iti place extrem de mult, lasa un comentariu.