anul ianuarie

Ma tot gandeam zilele astea sa imi incep postarea pe blog pe minunatul 2013 cu un ton de hateritza. Adica, tot pe engleza, dark & twisted, baby. Pe romaneste? Ma gandeam eu cum sa explic ca, bai, daca vrei sa iti fie bine in viata, pai nu mai accepta tot rahatul… altfel nu pot sa-i spun.

Dar ma opresc aici, sa nu alunec bine pe panta asta, ca, pana la urma nu despre asta e vorba.

—–

Eu mi-am pornit anul fara asteptari. Nu mi-am facut liste cu rezolutii. Desi obisnuiam in trecut. Pe 31 am fost la birou, mi-am baut ultima cafia pe anu in care sfarsitu’ lumii nu a mai vrut sa fie. Seara – mi-am pus peste trup rochia verde, si, in cap: numai ganduri bune. Mi-am zis cam asa: ma, eu vreau sa ma prinda miezu noptii cu inima senina. Nici impacata, nici resemnata, nici indragostita, nici nebuna si, in niciun caz, beata.

Curios, ca pana la 12 am si uitat de asta. (Nu, nu de betie, ci de gandurile mele pe good vibe. Adica nici nu m-am imbatat, dar nici nu am stat eu prea mult sa ma gandesc la cum sa imi incep noul an) Unu-pentru ca din miile de taxiuri din capitala nu a fost decat unul disponibil abia destul de tarziu. Asa ca m-am tinut preocupata. Doi – ca mi-a fost sa imi fie bine de la o lumina calda descoperita intamplator. Si-o pisica prin preajma.

A urmat un 1 minunat cu masa aranjata acasa – ca la mama acasa. Cu o si mai minunata plimbare in parc. Cu prieteni si neprieteni. si, de data asta deloc dubios, cu sentimentul ala de liniste calda.

E 10, dar eu am impresia ca a trecut un an. Si tot bine si frumos e.

—-

Ah, nu ma pot abtine. Tre sa fiu un pic haterita si sa zic. Geloziilor le transmit asa: bai, nu e relatie cand e gelozie dubioasa si ti se pune pata pe orice femeie care-i iese in calea iubitului tau. Si asta o zic dintr-o experienta de tauroaica posesiva pana-n panzele albe – adica eu!

Celor care au dorinte, dar nu cred in ceea ce-si doresc, mai bine isi schimba dorintele. Nu ai cum sa iti doresti ciocolata, dar sa nu crezi in existenta ei. Sau o relatie si sa nu dai nimanui vreu sansa. Parerea mea.

Celor care vor atentie le spun ca uneori se intampla sa primesti ceea ce daruiesti.

—–

Eu va zic sa fiti bine, sanatosi. Sa aveti un an ca ianuarie al meu. Pentru ca oricum, povestile alea cele mai frumoase sunt alea care nu se spun, nu-i asa?