bilantul responsabilitatii sociale – 2008

Ca si anul trecut, am fost invitata de catre Marius Balaci si Dragos Dehelean sa raspund catorva intrebari, privind bilantul responsabilitatii sociale pe 2008. Intrebarile sunt aici. Iata si raspunsurile mele:

1.Nu stiu daca sunt in stare sa nominalizez trei companii pentru implicarea lor in socitetate, dar asta tine in primul rand de neatentia mea. Pot lauda insa Ringier Romania pentru faptul ca a ales sa faca o selectie a proiectelor in care sa se implice, decat sa sustina mai multe si prost. Este o nominalizare care tine de proximitatea spatiala.
2.Nu cred ca vreo companie face ceva gresit, atat timp cat se implica in actiuni care vizeaza societatea. Nu cred ca in privinta asta ar trebui sa tragem pe cineva de urechi.
3. In privinta asteptarilor mele pentru 2009, cred ca mi-ar placea sa se vorbeasca si de o altfel de implicare. Si aici mi-ar placea sa mizeze mai mult pe implicarea personala a oricarui individ, dincolo de apartenenta sociala. Pentru ca simt ca ne lipseste acea implicare individuala. Si poate companiile ar trebui sa gandeasca programe prin care sa educe chiar angajatii sa fie responsabili.
4.Cu siguranta, sunt mult mai atenta la atitudinea fata se responsabilitate, iar in privinta companiilor cred ca depinde foarte mult de strategiile lor de comunicare daca voi sanctiona sau voi aprecia vreuna dintre ele. Consider ca, odata cu aceasta criza economica, companiile in primul rand vor fi mai atente la implicarea lor sociala, iar in privinta mea consider ca, la fel, va trebui sa acord mai multa atentie resurselor privind implicare sociala.