Blog

sase sfaturi pentru un seminar online decent

sase sfaturi pentru un seminar online decent

Ieri am participat la un seminar online sustinut de un American specialist in Facebook. Nu il stiam, dar am vazut la un moment dat pe blogul lui niste sfaturi pertinente si am zis sa particip. Si pentru ca singurele dati cand am mai participat la […]

curcubeu cu dor

curcubeu cu dor

Sunt la a doua carte din seria Neapolitan Novels a Elenei Ferrante, anume The Story of A New Name, si nu ma pot gandi decat la prietenie. La prietenii din viata mea, caci pana la urma cele doua carti deja citite despre asta sunt. Despre […]

Mic ghid cum sa optimizezi imaginile pentru web

Mic ghid cum sa optimizezi imaginile pentru web

Nu, blogul meu nu este referinta pentru un blog optimizat. Pentru ca am prostul obicei de a incarca imagini mari, poate doar un pic crop-uite, insa nu optimizate pentru web. Insa in nebunia asta cand mobilul devine din ce in ce mai mult canalul unde stam si citim articole, m-am gandit la un mic ghid legat strict de imaginile pe care le incarcam pe site. Pentru ca, deh, vrem sa fie mai usor pentru omul ala care nu fie in asteptarea lui Godot in timp ce site-ul tau se incarca…

Ma refer aici in principal la bloguri si la site-uri de prezentare, caci la ecommerce websites lucrurile sunt un pic mai altfel, mai ales acolo unde vorbim de feeduri de produse si imaginile se incarca altfel (desi o parte dintre sfaturile mele pot fi pentru bannerele de prezentare)

  1. Formatul recomandat al imaginii: PNG.
  2. Maxim size (adik kilo sau megi cum imi place mie sa zic) cred ca ar trebui sa se opreasca undeva la 500-600 kilo

Aici imi aduc aminte de o campanie de black Friday unde din nestiinta  a fost incarcat un banner de deschidere de peste 1 Mega. Of course ca am omorat siteul.

  1. Daca neaparat ai nevoie de imagini mai mari pentru ca te ajuta sa prezinti un produs – recomandarea mea este sa te uiti cate imagini ai in pagina de genul asta. Apoi, sa te gandesti daca nu cumva iti poti prezenta avantajos produsul in alt fel (imagini editate cu detaliile produslui, imagini in context, poate explicatie text unde e cazul)
  2. Testeaza imaginile pe diferite ecrane si pe mobil. Alege insa optiunea care sa se potriveasca pentru ecranele cele mai des folosite pentru utilizatorii tai. Daca ai versiuni diferite de site si mobil, atunci vei intelege ca imaginile pentru paginile si blogul tau trebuie sa fie create in 2 variante.
  3. Apeleaza la resurse online pentru optimizare imagini. De exemplu, wordpress are mai multe plugin-uri pentru optmizarea imaginilor. Alege-l pe cel care crezi ca iti este mai usor de folosit. Cel mai la indemina, in batranul Photoshop – e sa alegi exportul/salvarea imaginilor pentru Web. Mai exista tool-uri online cum e tinypng.

Quick update: pentru wordpress exista un plug-in usor de folosit caruia ii zice ShortPixel si vine cu mai multe beneficii. Cred ca e perfect pentru siteuri de prezentare, pentru ca vine cu 100 free credits/luna, dar toate detaliile pot fi gasite aici.

In plus, iti poti verifica siteul pentru optimizari, inclusiv imagini de aici si de aici (tool-uri friiii de la Google pentru a verifica optimizarea unui site si a paginilor)

Good luck la optimizat,

C

scurt despre Solenoid lung

scurt despre Solenoid lung

Pe Mircea Cartarescu l-am descoperit prin liceu pe vremea cand imi petreceam multe ore in biblioteca Aman din Craiova. Nu stiu cum am ajuns la el. La Cartarescu. Stiu doar ca am citit REM-ul pe nerasuflate. Si Mendebilul. Si Ruletistul. Si toate povestile din acel […]

Eu si masterul la Sheffield. Sau Ro vs profii straini

Eu si masterul la Sheffield. Sau Ro vs profii straini

Prin 2005 mi-am dorit sa fac un master. Dupa muuulti ani (vreo 7 cred) de cand terminasem Facultatea de Jurnalism la Universitatea Bucuresti, ma gandeam serios sa ma intorc la scoala. Fac o paranteza (care va avea o logica pana la finalul postarii): facultatea mi-a […]

3 idei de business. 3 esecuri. si ce am invatat

3 idei de business. 3 esecuri. si ce am invatat

3 idei de marketing si antreprenoriat care au fost fail, esecuri, pentru mine si ce am invatat din ele.

a. Acum vreo 10 ani, voiam sa am o agentie de PR. Una nisata pe niste domenii (insa nu le mai stiu), pentru startups. Urma sa fim 3 oameni, de unde si 3imagepr. Lucrurile s-au schimbat, am ramas 2, am facut niste siteuri, as I remember, si un pic de PR. Voiam sa avem o nisa, pentru businessuri mici. Sa le dam sfaturi… despre ce? Sincer, nu mai tin minte.

Ce tin insa minte: e ca as fi putut sa fac (mult mai mult), numai ca atunci nu era momentul. Viata mea era despre altceva atunci. Eram in ultimul an de facultate sau aproape terminasem, eram indragostita, eram altceva numai business oriented nu. Si nu stiam asta, ma amageam. Cu toate astea, am dat interviul din linkul de mai jos. Care fix despre asta e: NU eram pregatita.

Aici e videoul (pe care intre timp incerc sa il salvez si in compul meu)

b. Am vrut sa lansez o platforma de ecommerce foarte nisata pe Ro. O idee la care am lucrat mult si am pierdut mult. Si prieteni, si bani.

Dar ce am invatat aici: ca orice ai face, ai nevoie de un buget. Sunt foarte putine businessurile care se construiesc ‘fara bani’. Pardon, ideea de fara bani pentru mine nu (mai) exista.

(aici am mai invatat despre platforme online, despre discutii cu indieni, despre discutii cu oameni care zic ca stiu, dar nu stiu ce inseamna ecommerce, despre siteuri custom vs predefinit, despre servere, despre fisiere, despre briefuri, despre o mie si una de discutii despre cum trebuie sa fie un business, despre pozitionare, despre de ce naiba e important sa ai un tracking a tot ceea ce faci. si despre faptul ca trebuie sa stii al naibii de bine ce vrei sa faci.)

c. o alta agentie de data asta de digital marketing. Un fel de unire de forte, pentru ca eu deja faceam ceva pe cont propriu. Si de aici eu am ales sa merg mai departe, singura.

Ce am invatat eu: ca mereu poti alege cu cine lucrezi, cum sa lucrezi, care sa iti fie clientii. Ca ajungi la un moment in viata in care vrei sa te si bucuri de ceea ce faci, in timp ce il faci, nu dupa ce ti-ai mancat zilele. A fost momentul cand m-am intrebat mult mai mult: de ce fac asta?

 

Intre timp, m-am tinut de serviciu, am lucrat foarte mult pentru mine (sport, socializare, mastermind, masterat, terapie, iubire, incredere, calatorit) si am daruit cat am putut celor din jur din experienta mea. Cel mai frumos lucru invatat in zona asta e ca poti experimenta si ca, vorba cuiva drag, Cristina inca mai ai timp sa o iei de la capat!

Ceea ce va doresc si voua,

C.

cateva pareri despre landing pages ptr agentii de marketing

cateva pareri despre landing pages ptr agentii de marketing

Vreme de vreo saptamana a trebuit sa fac un research despre site-uri cu design interesant (interesant as in – ceva care sa se potriveasca unui proiect la care lucrez) si, pentru ca lucrez in digital marketing, mi-am rezervat o parte din timp sa ma uit […]

fiecare om are povestea lui

fiecare om are povestea lui

Acum ceva vreme citeam articolul din NewYork Times – cu 33 de intrebari ca sa te indragostesti de cineva. Nu mai tin minte despre ce erau intrebarile, insa tin minte, ca o concluzie, ca oricine are o poveste. Fiecare dintre noi a trecut printr-o suferinta, […]

4 months in london

4 months in london

It’s 4 months since I moved to London. 4 months from which I learned so much and I wasn’t expecting this to happen. Even though until beginning of April I focused on  my master dissertation, a time where I stayed more days at home, and some bits I was going to an office for a part time job as a marketer, I learned a million things.

I learned that people ask you How are you  no matter how bad is their day, or if you are a stranger or someone they know. They are being polite and going shopping and being asked How are you was a relief for me. Because I was at home most of the days and I needed to speak with someone. I learned that you can be alone here, in this city full of people. Even if I wasn’t. My beloved is here next to me, every time, but still… I understood how it is to be alone. It’s like when you want to say something silly but you only have a toy next to you to share it with. Probably everyone who moves to new places experiences this at some level. Mine was bearable and I think I will totally laugh of it in a few months from now.

I learned that you have to stay very close to your inner self. People will try to drag you in their stories, and because you are new in this crazy town you will probably try to please them. It happens to me, and again my babe is the one who reminds me that I have to stick to myself. It can be quite hard… but hey, I’m lucky to have him by my sideto tell me all this.

I learned that yo have to claim your rights. If the letting agency is annoying, you have to let them know. If the sound from a MacDo next to you is too loud, you can complain and they have to respect your rights as a neighbour. If by any reason you got overcharged at the metro, you can claim your money back. And without having any headaches.

I learned that you can be whatever you want. I met a girl who is part time tennis coach, part time accountant and from time to time she works in a shopping centre. She came here 2 years ago, and she’s doing all these stuff only because she likes it. She said she can stop whenever she wants. And she also travels.

I learned that you have to focus on PR. When you want to present a small thing, a small project, almost everything big or small, you just have to be good with words. Just be prepared to have all the words with you, as many as you can. This is veeeery strange, and it’s hard to get used to it. Why do have to explain something so small that can be done within seconds? Well…

Almost all the things that I said I learned can be seen as bad or as good. It depends on each of us. And the hardest one that I’m working on it:

learning not to give a fuck.

 

At the end of the day I stare at the sky and remind myself that life is whatever you want it to be.

Peace!

The Social Animal – 2 lives like one of yours

The Social Animal – 2 lives like one of yours

I started reading The Social Animal (author David Brooks) long time ago with a ‘meh’ attitude (attitude which can be translated into – I read this book only because I don’t want to think anymore about writing my dissertation). The book tells the story of […]


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!