3 idei de business. 3 esecuri. si ce am invatat

3 idei de business. 3 esecuri. si ce am invatat

3 idei de marketing si antreprenoriat care au fost fail, esecuri, pentru mine si ce am invatat din ele.

a. Acum vreo 10 ani, voiam sa am o agentie de PR. Una nisata pe niste domenii (insa nu le mai stiu), pentru startups. Urma sa fim 3 oameni, de unde si 3imagepr. Lucrurile s-au schimbat, am ramas 2, am facut niste siteuri, as I remember, si un pic de PR. Voiam sa avem o nisa, pentru businessuri mici. Sa le dam sfaturi… despre ce? Sincer, nu mai tin minte.

Ce tin insa minte: e ca as fi putut sa fac (mult mai mult), numai ca atunci nu era momentul. Viata mea era despre altceva atunci. Eram in ultimul an de facultate sau aproape terminasem, eram indragostita, eram altceva numai business oriented nu. Si nu stiam asta, ma amageam. Cu toate astea, am dat interviul din linkul de mai jos. Care fix despre asta e: NU eram pregatita.

Aici e videoul (pe care intre timp incerc sa il salvez si in compul meu)

b. Am vrut sa lansez o platforma de ecommerce foarte nisata pe Ro. O idee la care am lucrat mult si am pierdut mult. Si prieteni, si bani.

Dar ce am invatat aici: ca orice ai face, ai nevoie de un buget. Sunt foarte putine businessurile care se construiesc ‘fara bani’. Pardon, ideea de fara bani pentru mine nu (mai) exista.

(aici am mai invatat despre platforme online, despre discutii cu indieni, despre discutii cu oameni care zic ca stiu, dar nu stiu ce inseamna ecommerce, despre siteuri custom vs predefinit, despre servere, despre fisiere, despre briefuri, despre o mie si una de discutii despre cum trebuie sa fie un business, despre pozitionare, despre de ce naiba e important sa ai un tracking a tot ceea ce faci. si despre faptul ca trebuie sa stii al naibii de bine ce vrei sa faci.)

c. o alta agentie de data asta de digital marketing. Un fel de unire de forte, pentru ca eu deja faceam ceva pe cont propriu. Si de aici eu am ales sa merg mai departe, singura.

Ce am invatat eu: ca mereu poti alege cu cine lucrezi, cum sa lucrezi, care sa iti fie clientii. Ca ajungi la un moment in viata in care vrei sa te si bucuri de ceea ce faci, in timp ce il faci, nu dupa ce ti-ai mancat zilele. A fost momentul cand m-am intrebat mult mai mult: de ce fac asta?

 

Intre timp, m-am tinut de serviciu, am lucrat foarte mult pentru mine (sport, socializare, mastermind, masterat, terapie, iubire, incredere, calatorit) si am daruit cat am putut celor din jur din experienta mea. Cel mai frumos lucru invatat in zona asta e ca poti experimenta si ca, vorba cuiva drag, Cristina inca mai ai timp sa o iei de la capat!

Ceea ce va doresc si voua,

C.