ce-am mai citit

Am avut, pana de curand, o perioada in care nu am putut sa citesc mai deloc. Eram prea in gandurile mele, prea pe drumuri. Agitata sau cu multa multa muzica in cap. Insa ma bucur ca am trecut peste momentul cu pricina si mi-a revenit apetitul pentru carti. Si m-am pus pe recuperat.

Am inceput cu Andrei Plesu – Despre frumusetea uitata a vietii. O carte de eseuri publicate in Adevarul si Dilema Veche. O carte pe care am simtit-o de un pesimism mare, mare, mare. Eseuri pe care nu cred ca le voi mai citi. Desi sunt reprezentative pentru realitatea zilei de azi, eseurile astea nu vreau sa le mai citesc. Nu-mi plac. Si asta e.

Am citit The Reader. Stiu, stiu. Trebuia sa o fac mai demult. M-a innebunit  povestea, desi filmul l-am vazut, dar uneori o carte face de mii de ori mai mult decat ecranizarea ei. Si merita recitita.

Momentan, recitesc Trei intr-o barca. Am schimbat mood-ul. Si mi-am adus aminte de ceai. Si de cat de mult poate sa imi placa.
Iata si motivul:

“[stomacul] dupa o ceasca cu ceai (doua lingurinte cu frunze pentru fiecare ceasca si nu le opariti mai mult de trei minute!) ii spune creierului: Acum trezeste-te si arata ce esti in stare. Fii elocvent, profund si duios, scruteaza natura si viata cu privirea limpede, desfa aripile albe ale gandului tau sfios si te-avanta, asemenea unui duh divin, peste valtoarea lumii de sub tine, sus, tot mai sus, pe potecile nesfarsite ale stelelor invapaiate, pana la portile vesniciei!”

Ei, da. Ceaiul nostru cel de toate zilele. Si chiar cred ca uneori ceaiul e mai bun decat orice cafea din lume. :)