Ce faci cand nu stii? Plus ceva nou

Au fost momente cand mi-a fost ciuda ca eu nu stiu. Ca nu stiu despre cutare autor, ca nu sunt expert in analytics, ca nu stiu tot ce tine de marketing. Mi-a fost ciuda ca nu am stiut sa negociez sau ca pur si simplu nu am stiut cum i-ar fi placut vreunui prieten sa ma comport.

Da, recunosc. Imi e ciuda ca nu stiu programare (ce complicat mi se pare sa instalez un plugin, habar n-aveti) sau ca nu stiu de pur si simplu nu pot trece de un anumit nivel de intelegere la fizica.

Cand nu stii, m-am tot intrebat, ce faci? Tragi de tine? Ramai blocat in faza lamentarea faptului ca nu stii si ca nu vei fi in stare niciodata? Te enervezi? Stai de vorba cu cineva? Te iei dupa altii? Bagi capul in pamant si renunti?

Uite cum functioneaza lucrurile pentru mine:

  • prima data mi-e ciuda. Adica am o oarecare enervare ca eu de ce naiba nu stiu? Si ma cert pe mine, desigur.
  • dupa care ma intreb daca e intr-adevar ceva ce vreau sa cunosc. Am un fel de a-mi spune ca e ok sa stii multe, dar sunt unele care chiar nu ma privesc si nu trebuie sa imi bat capul cu ele. Anume, fac o filtrare a chestiilor pe care vreau sa le indes in minte.
  • trei. Caut carti pe tema respectiva.  Sau ma duc la taica internet si imi storc creierii sa inteleg. Aici e momentul cand internetul se transforma din prieten in dusman.  Pentru ca s-ar putea sa ma bage in ceata. Aici pot exemplifica in zona – instalare chestii, formule excel, politica si retete. Dar, daca ai cat de cat idee ce inseamna surse, cred ca te poti descurca.
  • patru. STAU DE VORBA CU CINEVA  avizat. Culmea, chestia asta e cea mai importanta si asa cum in postarea asta am lasat-o la final, tot asa procedez in viata de zi cu zi.

Da, cred cu tarie ca primul pas atunci cand nu stii ceva ar fi sa stai de vorba cu o persoana care crezi ca te poate sfatui. Si nu conteaza daca-i vorba de Papa, Obama sau mamaitza care iti pregateste tie ciorba. Daca tu stii ca acel cineva e cel mai in masura sa te ajute, pai stai de vorba cu el. Sa nu iti fie rusine ca nu stii (eu stau nasol la capitolul asta). Sa nu iti pese ca vei fi luat peste picior (am patit-o, am plecat cu o injuratura in gand, dar tot am invatat ceva). Si sa fii deschis. Important e sa actionezi.

STAI de vorba cu cineva. Nu stii ce s-ar putea sa iasa dintr-o discutie. Aici e un fel de nota pentru mine. Ca eu sunt prima care nu face asta. Si am de pierdut.

CHESTIA NOUA: e aici. Sunt de gasit pe Instagram – @Cosbuc50
Weekend curios sa aveti!

P.S. Imi e dor de munte. Si de mare. Aveti grija de natura