cinci despre paris

cinci despre paris

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dupa cum stiti sau cel mai probabil ca nu, am fost intr-o vacanta (medie, zic) in Paris. Pentru PRIMA DATA. Prima data la Paris. Semi-singura, pentru ca au fost zile in care plecam dimineata din zona 4 Paris in buricu’ urbei si ma intorceam seara acasa. Semi-singura pentru ca doua zile am bantuit cu sora-mea si o seara cu un belgian cunoscut in Vama Veche care m-a dus sa mananc crepes, desigur! Ca sa nu mananc singura. Si in scurta asta vacanta iata ce am invatat:

1. Parisul cred ca e si cea mai supra evaluata capitala. Nu sunt eu foarte umblata, dar vibe-ul asta a fost: ca e un loc supra evaluat. La fel am zis si la Mona Lisa, in Louvre, dar sa zicem ca e vorba de gusturi. Supraevaluat mi s-a parut si la galeriile mega-mall LaFâsyette. Ete fâs.. Aici sa nu ma contraziceti, pentru simplu fapt ca am lucrat suficient in industria modei ca sa inteleg pe ce as fi dat banii acolo. Point.

2. Cafea. Multa. Cafe au lait. Cafe. Coffee. A se bea multa si nu, nu la Starbucks. Pe stradute in cartierul Latin sau zona Marais. Ar mai fi si in zona Montmarte, dar eu am fost in weekend aici si era prea plin, prea ca la Paris. De-li-cioa-sa cafeaua, n-am ce sa zic. Si cum sunt bautoare de cafia si umblata prin Italia la patrie de shot-coffee, cred ca draga de ea, aromata cafea, are un pic mai multa iubire in Paris.

3. Locuri de mers singur: LOUVRE! Ca sa te opresti cand si cum ai chef. Eu am zabovit mult la Egipt related part, orient si Napoleon Apartments. Doi – sa te dai singur in roata din gradinile Tuileries. Trei, plimba-te fara casti in urechi de la Louvre spre La Conconcorde pe marginea Senei. De fapt, plimba-te all by yourself pe marginea Senei no matter what. Zumzaiala aia e altfel de pe marginea apei. Si maxim de linistitor: muzee de l’orangerie.Cum nu imi place sa zic prea multe despre locurile pe care le consider cu-adevarat pline de sens, cred ca la orangerie trebuie sa mergi si atat.

4. Sper ca nu sunt singura tantalica careia (da, cacofonie, stiu..) ii place metroul din paris si sa urce treptele ametitoare ca sa ajunga in turnul din notre dame. Bonus, zona 4, Saint Germain en Laye – de vizitat la apus. E mult mai racoare si mai linistit. E mult mai aproape de ceea ce imi place imi la un oras vestic.

5. Cine merge la paris, ma rog, as zice in franta, si nu isi cumpara reviste a pierdut ceva super misto. Presa franceza ramane printre preferatele mele. Francii sunt inovativi, fac articole si reportaje foarte bine documentate si, pentru cei carora nu le place sa citeasca, au niste super fotografii. Eu am luat una bucata Les InRockUptibles. Tema – sex, ce altceva mai nimerit pentru iulie+paris.

Pentru ca am scris deja prea mult, mai sunt 2 locuri secrete de vizitat aici. & for me Daumesnil it is the place to say it is a good day for a good day.

A bientot,
Ela

(I made new friends, see?) o_0

par2