coaching. Cu Alex Gavriliu

Saptamanile acestea m-am tot framantat cu o problema cat se poate de serioasa, de oameni mari, cum imi place mie sa zic. Am incercat sa gasesc o solutie si, mai ales, sa fiu capabila sa duc pana la capat decizia pe care oricum nu prea o aveam clarificata in cap.

Pentru ca mintea mea a hotarat sa isi ia un pic de pauza, iar rezolvarea era un pic mai complicata si cerea mai mult decat un congres cu persoanele apropiate, plus ca expresia ‘las-o, bai, ca merge si-asa’ nu avea cum sa functioneze in situatia mea, asa ca am hotarat sa apelez la un COACH.

Coachingul imi e cunoscut, pentru ca acum ceva vreme m-am documentat pentru un articol pe subiectul respectiv, plus ca am cunoscuti care sunt certificati si fac asta de suficient timp pentru a se numi experti in domeniu. Asa ca nu am avut nevoie de documentare avansata.

Ce nu stiam… e cum e la propriu sa faci o sesiune de coaching. Am mers pe instinct si am stabilit cu Alex Gavriliu o sesiune de coaching. Cum? Simplu. I-am scris un mail, am vorbit un pic la telefon, am stabilit intalnirea. De ce Alex? Pentru ca imi place ce face in ultima perioada pe zona aceasta. Ii citesc blogul destul de des si am simtit ca alaturi de el as obtine ceea ce doream de la o sesiune de coaching. (Cred ca feelingul e ceva important in alegerea coach-ului)

Uite ce trebuie sa stii despre o sesiune de coaching (cum sa fii, ce se intampla etc)

  • inainte de a incepe, vei purta o conversatie cu coachul atat ca sa va cunoastesti, cat si ca sa intelegi cum decurge sesiunea. Poti intreba tot ce vrei tu.
  • poti avea sesiuni de coaching face to face sau prin telefon
  • ia cu tine un carnetel
  • fii deschis. Pentru ca poti fi pus in dificultate si s-ar putea sa ai blocaje.
  • coachingul nu e pishoterapie. (da, pot sa le compar, pentru ca am trecut si prin cabinetul unui psiholog o perioada)
  • coachingul trateaza o singura problema. Una actuala, care te roade
  • te invata sa iti stabilesti obiective
  • te ajuta sa iti construiesti un tabloul al vietii tale. Si chiar o singura sesiune te poate ajuta sa ramai o buna perioada focusat pe big picture-ul construit de tine
  • nu coach-ul iti ofera solutiile. Cred ca el te ghideaza sa le descoperi.

Sa trec acum la experienta mea. Si ce am invatat eu. Nu mi-am stabilit in prealabil un obiectiv clar, stiam ca am o problema, insa nu mi-am dorit sa plec cu un obiectiv explicit pentru sesiunea de coaching. Asta pentru ca era un mare nu stiu in problema mea si am zis ca inputul extern ma va ajuta mult, avand in vedere ca mai bine de cateva saptamani eu nu puteam lua o decizie pentru ceea ce imi doream.

Am avut emotii si am trecut prin emotii. No need to say, dar am transpirat suficient in ora in care am vorbit cu Alex.

Am fost surprinsa ca am reusit sa imi conturez repede si usor un obiectiv pe termen lung, adica lista mea perfecta de bucurii.

Am invatat ca nu prea stau bine la capitolul obiective si construirea unei strategii. Pana si o discutie de 5 minute poate avea nevoie de strategie bine conturata.

Am prins curaj. Sa ce? Sa fac ce am eu chef. Dincolo de obiectivul sesiunii, am mai adaugat o linie de colorata la capitolul incredere in mine.

AM REUSIT sa imi duc la capat OBIECTIVUL. Adica, dupa terminarea sesiunii, am facut ce mi-am propus. M-am simtit mai usoara dupa ce am facut ce stabilisem la finalul sesiunii de coaching. M-am simtit mai eu, mai bine, impacata cu mine.

Inchei. Doar cu o subliniere. Sunt lucruri care nu se rezolva decat atunci cand vorbesti cu cineva din afara. Orice om are nevoie de clarificare si, mai ales cand e vorba de ceva important, recomand cu incredere o sesiune de coaching cu Alex Gavriliu! 

Ii multumesc lui Alex pentru indrumare.
Pentru bucurii, dati play