Cu propriile maini . Romance creatoare – Corina Teoharie – Corinneatelier.ro
Pe Corina am cunoscut-o acum cativa ani buni, pe vremea cand lucram in Ringier. Dupa vreo alti cativa ani, ne-am intalnit intamplator in Brasov. M-am bucurat sa o vad zambitoare, insa atunci nu am apucat sa o intreb despre afacerea ei Corinneatelier.ro, locul unde Corina creeaza pături, cardigane si alte accesorii create manual, din fibre naturale. Distanta nu mai e de mult un impediment in comunicare, asa ca am rugat-o sa imi raspunda la intrebarile mele cu ajutorul online-ului.
Stiu ca ai lucrat destul de mult timp in zona de publicitate si media. De ce Corinne Atelier? Povesteste un pic despre cum ti-a venit ideea acestei afaceri.
Corina: Am lucrat 5 ani în publicitate și 7 ani în media (marketing pentru revistele Ringier), iar asta mi-a deschis mult orizonturile. Am cunoscut mulți oameni deschiși și creativi care m-au inspirat și m-au ajutat să evoluez. Corinne Atelier s-a născut din dorința de a construi un brand de suflet. Am o pasiune pentru texturile tricotate, materialele moi și călduroase, așa că ideea de a creea păturici tricotate a venit natural. Eu cred că nimic nu se compară cu starea de confort și relaxare pe care o aduce un pled frumos, pufos și călduros, când te lași cuprins de toropeală pe canapea, eventual alături de o carte bună și de o cană cu ceai. Dacă scoatem pledul din acest context, starea de relaxare nu mai este la fel de profundă. Am lansat acest brand având în minte această stare de bine și dorința de a o răspândi.
Cum a pornit totul? Cum a fost la inceput de drum? De cat timp ai afacerea Corinne Atelier?
Corina: În liceu, obișnuiam să-mi tricotez haine. Dincolo de aspectele practice, activitatea aceasta îmi plăcea și mă relaxa, dar de atunci nu am mai pus mâna pe andrele, nu am mai găsit timp pentru asta, am uitat. În 2016 mă simțeam obosită, consumată și am început să mă gândesc să îmi iau o pauză, poate un an sabatic. Doar că un an sabatic nu înseamnă doar să nu te mai duci la serviciu, ideea este să folosești acel timp pentru a face ceva special, interesant, constructiv. Și eu nu știam ce aș putea face. Apoi mi-a venit ideea de a realiza pleduri tricotate manual și am dezvoltat-o. Nu mi-am mai luat o pauză, am început altceva.
Cum te-a ajutat experienta din publicitate in tot ceea ce faci la Corinne Atelier?
Corina: Pot încerca să construiesc un brand în jurul păturilor frumoase. Să realizezi produse care plac este doar un prim pas. Experiența în marketing și publicitate mă ajută să le și promovez și să ajung la un număr cât mai mare de oameni.
De ce produse create manual? Ce inseamna fibre naturale pentru Corinne Atelier?
Corina: Produsele create manual sunt unice și speciale. Ele sunt lucrate cu atenție, pe îndelete, cu drag (dacă nu îți place, nu ai o înclinație naturală, nu poți să tricotezi) și asta se simte în produsul finit. Pledurile noastre tricotate manual sunt obiecte de atașament, pot da dependență.
O parte din pleduri și cardiganele sunt realizate din lână românească din Bucegi, dărăcită și toarsă în mod tradițional, iar asta le conferă autenticitate și originalitate.
Folosim doar fibre 100% naturale pentru că acestea sunt mult mai plăcute în contact cu pielea. Fibrele de lână au o elasticitate ridicată și sunt deosebit de rezistente, de aceea pledurile confecționate din lână se comportă excelent la purtat, fără semne de uzură pe o perioadă de timp îndelungat. Lâna are capacitatea de a păstra constantă temperatura corpului, permite transferul de căldură și nu menține umezeala, se usucă foarte repede. Previne transpirația precum și senzația de rece și umed pe care o dau materialele sintetice. Bumbacul este o fibră naturală cu proprietăți unice de rezistență, durabilitate și absorbție. Fiind moale, permite realizarea unor tricotaje ușoare și fine, care lasă pielea să respire. Este considerat unul dintre cele mai sănătoase materiale naturale, fiind foarte bine tolerat de piele. Nu creează electricitate statică și este facil de spălat.
De unde iti vin ideile? Am vazut ca ai pe site sectiuni de la pături, cardigane, cât și pături pentru copii și bebeluși.
Corina: Numai la asta mă gândesc :))) Fac multe încercări și teste, ideile îmi vin pur și simplu lucrând. Produsele Corinne atelier sunt ceea ce mie mi-ar plăcea să port sau să am în casă, încerc însă să variez cât mai mult culorile, astfel încât să pot satisface mai multe preferințe. Toamna trecută am lucrat pentru mine un cardigan, mi-l doream fluid, lejer și moale, să atârne pe mine. Prietenelor mele le-a plăcut mult și am hotărât să lucrăm o mini-serie. Au avut mare succes.
Pe lângă pături și pleduri pentru relaxare, producem și pleduri pentru copii și bebeluși, pentru că aceștia au tendința să se atașeze de astfel de articole. Un bebeluș se poate simți în siguranță și confortabil la adăpostul unei păturici pufoase, iar părinții vor ști cu siguranță că bebelușul este protejat dacă respectiva paturică este produsă din fibre naturale și nu din diverse amestecuri sau integral din fibre sintetice.
Ai o echipă în spate sau prefer sa lucrezi independent, în sensul că știi bine ce își dorești și te poți descurca singură de la achiziționarea produselor până la livrări, planuri de viitor…?
Corina: Lucrez independent, fac singură toată munca de birou și pe cea administrativă, tot eu gândesc noile modele. În ceea ce privește producția, însă, am o echipă de femei talentate și dedicate.
Cine iti este alaturi cand esti aglomerata, cu cine te sfatuiesti pentru deciziile de business?
Corina: Când sunt aglomerată mă ajută familia și câteva prietene apropiate, iar pentru deciziile de business mă sfătuiesc cu soțul meu.
Ce te-a ajutat pe tine, ca femeie și ca mama, să înveți sau să descoperi de când ai acest nou business?
Corina: De când am acest business, am mai mult timp pentru copilul meu, pentru că îmi pot face singură programul. Nu mai lucrez de la 9 la 18, lucrez de la 6 dimineața până spre miezul nopții, dar cu pauze în care duc și aduc copilul de la școală, fac cumpăraturi, mă ocup de casă și petrec puțin timp și cu familia. Sunt mai calmă, mai relaxată.
Crezi ca este mai dificil pentru o femeie sa fie antreprenoare? Care sunt provocarile unei femei cand porneste pe calea antreprenoriatului?
Corina: Mie mi se portivește mai mult decât postura de angajat, am libertate de mișcare, sunt mai liniștită și mai împlinită, pentru că muncesc cu mare plăcere și nu simt efortul depus.
Nu cred că pot vorbi la modul general despre provocările antreprenoriatului, cred că depinde de specificul activității, nivelul de investitii și mulți alți factori. Eu am o afacere mică și a trebuit să mă obișnuiesc să fact totul singură, în prima etapă, fără departamente de suport, așa cum eram obisnuită. :) Adică nu mai pot chema colegul de la IT când nu funcționează imprimanta, pregătesc singură coletele, chem curierul și fac awb-urile etc. Încerc să construiesc încet și durabil, am răbdare, rezultale apar în timp.
Un sfat pentru toate femeile care sunt in cautarea a ‘vreau sa fiu cea mai buna varianta a mea’?
Corina: Nu cred că sunt în măsură să dau sfaturi, însă pentru mine a fost decisiv momentul în care am reușit să scap de teama de eșec sau de penibil, pentru că am un simț exacerbat al penibilului și asta mă inhibă mult de obicei. Realizez produse valoroase, autentice, de care sunt foarte încântată și care pot aduce bucurie și altora, iar asta îmi dă curaj să le scot în lume. Încerc să aduc o stare de bine. :)
Descoperă și tu produsele CorinneAtelier.ro pe site sau pe pagina de Facebook Corinne Atelier.