Cu propriile maini. Romance creatoare – Crina – My Journey Charms

Cu propriile maini. Romance creatoare – Crina – My Journey Charms

Pe Crina am cunoscut-o cand am mers in yoga retreat in Bali. Ea si Andreea erau organizatoarele care ne-au purtat pe insula si cu care imi incepeam diminetile. Crina este moldoveanca, dar eu tot romanca ii spun. Despre retreaturile ei poti afla pe My Barefoot Journey, iar bijuteriile pe care le face sunt disponibile pe My Journey Charms. Ce spune Crina despre ea?

Hey, sunt Crina Andrei, am 28 ani. Sunt foarte activa pe social media, mai scriu pe blog din cand in cand, organizez retreaturi My Barefoot Journey si lucrez foarte mult la dezvoltarea mea personala – momentan incerc sa invat cat mai mult din intelepciunea Indiei, si anume din stiintile vedice.

 Stiu ca esti instructor de yoga si ca organizezi retreaturi in diferite zone. Cred ca am putea vorbi foarte mult despre asta, insa in ultimele luni ai inceput sa creezi si accesorii? Cum ti-a venit ideea?

Crina: Ideea mi-a venit in vara anului 2013, perioada in care eram in SUA. Au fost unele din cele mai grele luni din viata mea, n care in fiecare zi trebuia sa-mi gasesc motivatie si sa adun curaj pentru a continua. In acea perioada mi-am cumparat o bratara care avea un mesaj scris pe cutie. Acel mesaj, care poate pentru unii nu era decat un alt mesaj frumos, pentru mine a insemnat mult. Mi-a dat multa putere si imi folosea ca un reminder, de fiecare data cand ma uitam la bratara imi aminteam ca aceasta este doar o perioada si ca vremuri mai bune vor veni. Asa mi-a venit si mie ideea. Nu am revolutionat nimic si nu fac nimic care nu a mai fost facut pana acum. Doar ca aici in acest proiect, eu imi pun toata energia mea.

Cine creeaza modelele pentru bijuterii/accesorii? De unde inspiratia? Daca poti povesti un pic despre procesul creativ

Crina: Eu nu am facut niciun curs de design inainte sa incep. Cumva toate lucrurile in viata mea incep invers. Si cu retreaturile, am facut scoala de instructor de yoga dupa ce am adunat doua grupuri de participanti ; am inceput sa-l descopar pe sotul meu, dupa ce ne-am logodit. Deci da, nici cu bijuteriile nu am facut-o ca la carte. Abia acum urmez niste cursuri ca sa invat cat de putin despre ceea ce fac deja. Cum am zis, nu am reinventat nimic prin bijuteriile My Journey Charms sau poate nu inca hahahah. Bijuteriile mele sunt deosebite datorita intentiei cu care sunt create si semnificatiei cu care sunt purtate. Eu imi doresc ca aceste bijuterii-talismane sa fie importante pentru purtator datorita mesajului pe care-l poarta si desigur datorita puterei locului in care sunt facute Bali/India, nu doar esteticului.

Ma inspira cu siguranta cultura asiatica si simbolurile. Ma folosesc de simboluri din diferite culturi si de semnificatiile pietrelor.

Lucrezi cu femei din India sau din Bali? Cum este sa lucrezi cu ele? Ai avut ceva de invatat de la ele?

Crina: Am inceput “procesul” in perioada in care ma mutam din Bali in India. Am inceput sa lucrez cu artizani din Bali pentru ca acolo imi venise ideea, doar ca astepta momentul potrivit. Din acest motiv, acum imi este mai greu sa innoiesc stock-ul sau sa creez noile modele, pentru ca acum merg in Bali doar de cateva ori pe an. In India lucrez cu bijuteriile facute cu pietre semipretioase sau pretioase (la comanda). Incerc acum sa vad cum pot sa continui, sa-mi creez un sistem care sa functioneze mai bine.

Daca am invatat ceva de la ei? Da! Cu siguranta! am invatat ca lucrurile se intampla cand e timpul lor, nu neaparat cand vreau eu :)) ca fiecare intarziere/greseala/esec se intampla c-un scop. Asta e atitudinea lor in munca si in viata. Am invatat sa iau lucrurile asa cum sunt si daca pot schimba ceva atunci bine, daca nu, sa fiu relaxata.

Cum e viata de calator-creator? Ce te tine motivata sa faci toate lucrurile pe care le faci?

Crina: Viata de calator e pe alocuri obositoare, dar foarte frumoasa. La inceput eram un pic frustrata pentru ca nu reuseam sa am o rutina si nu reuseam sa finalizez atat de multe lucruri pe cat imi doream. Acum m-am obisnuit cu ritmul asta si accept ca viata de calator-creator poate nu e atat de productiva ca viata de creator-creator :))  Oricum MJC, e un proiect de suflet in care nu mi-am pus vreun deadline, nu am un plan de business, il las sa cresca natural. Cel mai mult timp dedic retreat-urilor, iar proiectul de bijuterii acum e un side project. Dar cumva nu se contrazic, se impletesc foarte bine. Au acelasi scop, intentie si manifesto, din acest motiv au numele asemanatoare. Ambele proiecte pornesc de la cuvantul “calatorie” nu doar din cauza stilului meu de viata, dar si pentru ca ambele proiecte celebreaza calatoria personala a fiecarei persoane, fie locuri, fie “milestones”- evenimente care ne marcheaza.

Care crezi ca este puterea ta? De unde iti iei energia? De unde crezi ca vine aceasta putere?

Crina: Imi iau energia din balansul din viata mea. Sunt foarte linistita si focusata. Nu imi risipesc energia pe relatii, oameni sau lucruri care nu ma fac sa cresc. Sunt foarte egoista cu timpul meu. Stiu foarte bine sa recunosc care e o activitate/persoana de calitate si care imi fura din energie. Am ajuns intr-un moment al vietii mele in care finally sunt echilibrata din toate punctele de vedere si apreciez foarte mult acest lucru. Si pentru ca sunt centrata, pot sa dau din aceasta putere interioara si activitatilor mele.

Cine iti este ajutor de nadejde atunci cand esti aglomerata?

Crina: Am cateva prietene care au ales sa ma ajute cu livrarile bijuteriilor in Romania si Moldova; am zis ca “au ales” pentru ca au facut-o de buna voie si nesilite de nimeni :)) si ma ajuta tare mult acest lucru. Oricat as incerca sa le fac pe toate, fizic nu am cum sa fiu peste tot.

Acessorii My Journey Charms (mai multe pe pagina de facebook My Journey Charms)

 

Citeste si:

CU PROPRIILE MAINI. ROMANCE CREATOARE – LAURA – LP MAKE-UP ARTIST

CU PROPRIILE MAINI. ROMANCE CREATOARE – DIANA, FONDATOAREA FOLDED&CO

CU PROPRIILE MAINI. ROMANCE CREATOARE – ANTONELA’S KITCHEN LAB

CU PROPRIILE MÂINI. SERIA MEA DE INTERVIU CU ROMÂNCE CREATOARE – Alina & tricouri pictate