curatenia de vara

Sunt momente in care luam decizii. Sunt ca o curetenie de primavara.
Ei bine, eu prefer sa ii spun curatenia de vara. Pentru ca se intampla acum.
Si se incepe cu lucrurile marunte. Se ia portofelul si se arunca toate chitantele, facturile, bonurile, biletelele adunate… se mototolesc, se analizeaza, iarasi se mototolesc si iarasi se analizeaza. E un portofel incapator. Aici iti tii practic viata. Buletin, certificat, bani… posibil o poza, desi nu e genul de portofel care sa accepte o fotografie. Accepta insa bancnote vechi de un dolar. Buletinul e nou… langa el sunt doua carti de vizita. Una veche… alta noua. Pe cea veche o stii pe dinafara… o tii acolo din obisnuinta, s-au indoit colturile si s-a murdarit de tutun. Cum o fi ajuns tutunul tocmai in portofel…?! Cartea de vizita noua nu iti spune nimic. E doar noua. Un numar de telefon la care nu ai sunat niciodata si probabil ca nu-i vei da mai mult de doua smsuri. Decizia e usor de luat: amandoua iau calea cosului de gunoi. Trebuie sa recunosti… asteptai de mult timp curatenia asta.
Ai mai gasit un bon. O prajitura, o cola, tigari si gumat de mestecat. Obisnuinta. Oare exista oameni care pastreaza bonurile doar ca sa tina minte ce cumparau??? In portofel se pastreaza harta cu busurile si metroul din Paris. Sa nu te ratacesti in Bucuresti, deh…
Si pentru ca e curatenie de vara, trebuie sa trecem la lucuri mai importante. GEANTA. Bineinteles, nu e una, ci mai multe. Se rastoarna continutul in mijlocul camerei, se aprinde o tigara… se ia cola rece… si …curaj!! dupa un minut de privit peste gramada de carti, lucruri, parfumuri, carnetele etc se ia o hotarare: servetele afara, restul inapoi la locul lui. Inevitabil nu poti face curatenie pe caldurile astea. Sau daca ai inceput cu un lucru marunt e bine sa treci imediat la lucrul cel mai important… sau …mai poti lasa si pe maine ce ai de terminat azi.

In vremuri de raceala nici curatenie sa faci, nici pe blog sa scrii.