Cursuri online gratuite. Da, se poate

Acum ceva vreme, cred ca mai mai bine de un an, am descoperit Coursera.org, o platforma care iti ofera cursuri online gratuite, sustinute de profesori din toata lumea, de la cele mai renumite universitati.

Nu stiu la noi sa fie cursuri gratuite sustinute de profesori competenti, recunoscuti, care sa faca acest lucru cu dedicare. Plus, sa mai primesti si o certificare.

Cum functioneaza sistemul?

Iti faci un cont, semnezi un cod de onoare, prin care spui ca nu vei folosi cursurile oferite decat pentru tine (cred ca asa era), iti cauti cursurile dorite, te inscrii. dai testele. obtii o certificare coursera, ai acces la resurse de tip – video lectures (astea sunt lectiile propriu-zise), articole, grupuri de discutii.

Ce e cool la cursurile online de pe Coursera?

Faptul ca iti poti descarca videourile, adica sa pastrezi cursurile pentru cand vei vrea tu. Informatia chiar e de actualitate (sunt cursuri care au pornit de la carti abia aparute, ai studii de caz de acum si poti pune intrebari despre problemele tale actuale).
Nu esti obligat sa iei o certificare. Adica nu te da nimeni afara daca nu iti termini prima tema sau ceva de genul.

De ceva vreme, poti sa iei o certificare avansata, de la universitatea care ofera cursul. Pentru astfel de certificare trebuie sa platesti.

Daca vrei neaparat sa iei o certificare, recomand sa iti planifici bine timpul. Vei avea teme saptamanale, unele sunt de tip grila (intrebari simple sau cu mai multe variante de raspuns). Sau vei avea de scris teme. Unele cursuri te obliga sa participi la discutii. Altele au doar o singura tema. La altele, evaluarea o fac chiar participantii

Eu m-am inscris la unnul de finante, unde am priceput cum sta treaba cu “vrei un dolar azi sau maine?”, ce naiba e cu calculatiile si inca cateva. Dar nu l-am dus pana la capat. Ca nu aveam capacitatea sa inteleg aplicarea unor formule in excel. Dar a fost primul pas. Cel putin intuiesc cam cum pot sa folosesc excelul in beneficiul meu.

Am luat certificare pentru Introducere in Marketing. Semnata de profesorii de la Universitatea Wharton.

Mai sunt cateva siteuri care iti ofera cursuri gratuite, mai vazusem cateva specializate pe jurnalism. Dar cele de la Coursera cred ca sunt cele mai bine structurate.

Cumva, I’m back to adolescence :))