da, trece dragostea (si) prin stomac

da, trece dragostea (si) prin stomac

Bai, mie imi place sa gatesc. Adica m-am prostit de pe vremea cand eram in liceu intr-ale gatitului. Ba chiar din generala, cand mergeam la una dintre prietenele mele si faceam pizza improvizata si alte cele.

Mai tarziu, am gatit de nevoie. Caci nu imi permiteam sa traiesc numai cu mancare de la cantina sau racituri. Si gateam nu numai pentru mine. Bineinteles, ca rateuri au fost suficiente si cat sa le tin minte. Dar de ele nu pot decat sa ma bucur.

Si au venit si momentele cand mi s-a gatit si cand am fost rasfatata. De un el, da. Care stia ca pastele cele mai bune sunt al dente. Si tot el stia ca paste am tot mancat si as tot manca. Pe atunci, eram rasfatata pe deplin. Si imi placea la nebunie.
Cred ca nu ma gandeam pe atunci la vorba ca dragostea trece prin stomac. Dar stiu sigua ca ma bucuram la  nebunie.

Si mai tarziu am gatit si daruit pe cat mi-au fost puterile. A fost bucurie nemasurata. Si asta doar sufletul o stie. Al daruitorului si primitorului.

Acum, a venit momentul sa imi daruiesc mie. Dupa multa vreme de pauza pentru gatit. Pentru ca, oricat as fi gatit in ultima perioada, a fost mai degraba automatism decat placere. Si o iau asa, incet, incet cu pasi de pitic. Ca n-am mai facut asta de ceva vreme. Si acum imi spui: da, domnule, dragostea trece prin stomac. Ca daca nu te iubesti, nu iti ies bucate gustoase. Stau eu asa si ma gandesc: daca te iubesti, de ce sa nu vrei sa-ti daruiesti ce-i mai bun si mai bun? Gandeste-te asa la expresia asta legata de stomac si iubire, decat sa te plangi ca trebuie sa gatesti.

Dar stii ce e mai frumos si mai frumos decat sa gatesti pentru tine? Sa gatesti impreuna cu cineva. Alea sunt momente in care descoperi cum e omul ala mai mult decat ti-ai imagina. Asta cred ca nu poti sa iti dai seama decat cu trecerea vremii. Ca iti aduci aminte de gatitul impreuna ca de primul sarut.

Deci, da, dragostea trece prin stomac.

Pozele de mai sus sunt mici incercari. (Da, carcatosilor, am ajuns si eu sa pun poze cu mancare) Iar eu cand gatesc ma simt cam asa:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VXoJjgxMj9M&feature=related[/youtube]