dezastru in bucatarie
Din categoria, muncim cu drag si spor, dar hai sa mai si radem, azi sa va povestesc cele mai haioase experiente din bucatariile mele. (Plural bucatarii e inceputul unei povesti si mai simpa)
Amestec mexican cu maioneza.
Reteta mea era foarte simpla: se fierbea amestecul mexican, se prepara separat maioneza si, la final, se combinau. Am fiert frumos amestecul mexican, am pregatit maioneza (nici vorba sa mi se taie!) si am dat sa le amestesc. Numai ca nu am asteptat sa se raceasca amestecul mexican, iar rezultatul a fost ca maioneza mea s-a fleoscait si n-a mai iesit nimic comestibil. Ce-i si cu chimia asta…
Supa cu galuste – galuste uriase.
Am preparat supa, a iesit delicioasa si urma sa adaug si galustele. Am gasit reteta de galuste, care e foarte simpla, numai ca nu stiam ca se umfla si mai ales cat! Astfel ca am tot adaugat galuste pana n-a mai ramas deloc apa in supa. Nu am mai avut o cratita mai mare sa mut toata compozitia. Adio, supa.
Painea din basmul Sarea in bucate.
Cand vine vorba de paine facuta, in casa sunt mai reticenta. Nu prea imi place, insa de curand am achizitionat o masina de facut paine si barbatul casei a pregatit cateva paini bune-bune. A venit si randul meu. Retetele de paine sunt simple, zici ca-s pentru copii. Numai ca eu am incurcat unitatile de masura. Si am pus sare cu o lingura speciala, nu cu celalat capat care al ei, care era lingurita. Si-a iesit oribil. Asta ca sa stiu cum e cu masurile de-acum incolo.
Halal experiente. Dar, vorba ceea, din greseli inveti. Nu?