dimineata romantica

s-au trezit impreuna. si-au zambit linistit, usor somnors si parca ar fi vrut sa mai leneveasca in patul mare si alb. e intuneric. numai intr-un colt al ferestrei, soarele cu dinti anunta o dimineata perfecta de inceput de primavara. nu s-au certat in privinta baii si ea s-a tolanit in fotoliul alb peste care a asternut patura colorata. e patura ei preferata. in unele dimineti ii prefera partea aspra, pe pielea usor uscata, insa acum pielea ei se bucura de fata moale a paturii. sta infasurata in ea, in timp ce el ii aduce o mica gustare, care inlude si crema de branza. Iau impreuna bucati mici de paine. El se imbraca repede, ea il priveste din patura colorata. Se uita la raza de soare din coltul geamului si hotaraste sa porneasca intr-o calatorie matinala.
E abia 9 ceasul si ei umbla pe strazile orasului… au evitat aglomeratia si, legati unul de altul prin castile ipodului pe care el il tine in buzunar, pasesc in ritmuri de chopin. Se opresc in prima cafenea. El bea ceai, ea isi aprinde grabit tigara. Pe masa lor au aparut din geanta ei: o carte, un notebook, pachetul de tigari, bricheta, servetele. I-a pastrat si lui un coltisor unde sa isi puna ziarul si agenda. Ei ii place sa fure din ceaiul lui. El e serios. Se simte usor tradat cand vede cum ea savureaza fiecare strop de cafea. Ar vrea sa fie el pe buzele ei. Si ii spune asta sec, de parca ar fi negociat o suma uriasa.
Dupa aproape o ora ii vezi intr-o interesectie aglomerata. Ea zambeste, zambeste , zambeste larg. Ii lucesc ochii. El se intoarce brusc catre ea. O umbra de sarut.