doar o zi de sambata

doar o zi de sambata

In bucatarie miroase a vinete coapte. Le-am cumparat un pic mai de dimineata, de la piata de sambata din cartier. Am luat si piersici, am luat si paine proaspata de la magazinul nostru preferat de paine. Intr-un final, am gasit si de unde sa cumparam paine buna-buna, nu burete. Am dus o punga de haine la charity-ul de langa noi si am dat o raita pe strada principala. Mirosea a usturoi, era plin in cafenele, am trecut pe langa floraria mea preferata si mi-am zis ca racoarea de afara e perfecta pentru ziua asta, ziua linistita. 

Am scris trei randuri si vinetele aproape s-au copt. Parca e vremea perfecta de vinete coapte. Miroase ca-n rai…

De dimineata, dupa ce am baut cafeaua si el a lasat casa numai pentru mine, m-am ‘inchis’ in dormitor, cu obloanele trase. Am luat laptop-ul si m-am pus sa vad si eu ultimul Bridget Jones (din 2016). Mi-au facut ‘pofta’ de el colegele de birou si, pentru sambata asta, s-a dovedit a fi filmul perfect. Imi plac siropurile si mi-au placut personajele din carte si din film. Oricum, siropurile (asa le zic eu filmelor si cartilor usurele) sunt perfecte pentru zilele cand vrei sa lenevesti. M-a amuzat si mi-a dat optimismul acela cald pentru un weekend de inceput de toamna.

E bine, cumva, si e liniste, si e viata. E weekend, cand poti sa dormi, sa speli, sa gatesti, sa pui vinetele alea la copt.

E ziua aia cand asculti muzica si faci ce vrei, cum te taie capul.

E ziua aia cand poti sa fii Bridget Jones,
C