Eco in Gokceada

Unul dintre cele mai frumoase momente avute în vacanţa binemeritată a pornit de la ideea iubitului meu… Plaja unde ne facem veacul de vreo trei ani, în Gokceada, este destul de murdară, având în vedere că vântul şi curenţii bat/vin dinspre larg, adică on shore. Din cauză că interesul pentru ecologie se pare că este cam scăzut, plaja era plină de pungi şi alte obiecte din plastic care stricau toată frumuseţea locului.
Într-una din după-amiezi, am prins un moment singură pe plajă… kiterii erau la apă, leneşii la dormit, aşa că mi-am luat un sac de gunoi şi-am început strângerea. În vreo 20 de metri de plajă, sacul meu era plin. Între timp, s-a strigat adunarea şi toată gaşca s-a pus la lucru. Pe echipe, încet, încet, de pe jumătate de plajă s-au strâns vreo opt saci (7 sau 8, nu mai ştiu sigur) plin de plastic.
Partea cea mai frumoasă este că ne-au văzut nişte bulgari campaţi alături de noi. Unul dintre ei ne-a felicitat într-o engleză limpede, iar în seara care a urmat au ieşit şi ei pe plajă la adunarea gunoaielor. Yey!! Eu sunt happy să văd astfel de iniţiative şi le mulţumesc celor care au fost prezenţi şi au ajutat.
P.S.: surpriza pentru fapta noastră a apărut pe drumul din oraş: o cârtiţă traversa strada. Faceeeeţi loc!
P.S.2: operaţiunea eco s-a finalizat şi cu cadouri-comori pentru unii dintre noi. Mai o găletuşă, mai un colac, un zar norocos…