emotii. intr-o noua lumina (cel putin pentru mine)

Am auzit si vorbit despre un lucru tare interesant acum vreo doua saptamani. O chestie cu o perspectiva tare interesanta la care, recunosc, nu ma gandisem pana acum. Si care mi s-a parut super simpatica de spus si celor 3 cititori ai mei :))

Si care incepe cam asa:

Gandeste-te la o amintire placuta. Cum ar fi acea clipa la mare, cand te aflai cu cineva drag si erati impreuna in apa. Cand simteai valurile si cand iti zambeau ochii. Acea naturalete a momentului si siguranta aia ca acolo esti tu cu-adevarat. Cu bucurie.

Gandeste-te la un moment care te-a speriat tare, tare. Cand ai stiut ca ai trecut prin ceva periculos. Si ai simtit frica in tot corpul. Si, poate, ai plans.

Gandeste-te la cum iubesti. Cum iti iubesti parintii, surorile, fratii. Simte caldura aia din tine. Din sinele tau. Acolo e sentimentul ca esti acasa. Acolo e emotia careia ii zici iubire.

Gandeste-te la bucuria aia cand ai terminat de scris un articol. Sau cand ai facut cea mai complicata prajitura si ti-a iesit. Acea incantare ca esti in stare.

Toate astea iti creeaza niste emotii reper. Sunt un fel de busola interna care iti pot spune: mai vreau sa traiesc asta, si asta, si asta. Mai vreau sa mai urc pe munte, pentru ca imi face bine. Mai vreau sa lucrez la planul ala, pentru ca simt ca asta ma face mai om, mai bun, pentru ca asta pot aduce eu comunitatii. Zi-le emotii-reper.

Dar ce mi se pare mai important, fapt la care nu ma gandisem pana acum, e ca EMOTIA in sine e o VALOARE. Emotiile alea pe care le simiti in tine cand faci ceva, alea sunt valoare. Si cand spun valoare, pun si intrebarea: ce conteaza pentru mine cu-adevarat? E usor sa ne ghidam dupa lucurile care trebuie facute, dupa achizitii, dupa ce ne spun altii.

Ce-ar fi ca daca viitoare sa te gandesti asa: eu daca intr-un moment ma simt bine (sinele, sufletul, spune-i cum vrei, se simte bine) si simt o emotie curata, de ce sa nu vreau sa repet acel moment?

Imi place tare mult ideea de EMOTIE ca VALOARE.  Si incep sa ma gandesc la asta din ce in ce mai des, zi de zi, cand aleg sa fac ceva.

Cu melodie: