European CSR lessons, editia a IIIa

European CSR lessons, editia a IIIa

banner_sustinere_bloggeriAnul acesta are loc a 3a editie European CSR Lessons, un proiect marca Responsabilitatesociala.ro
Desi nu prea am mare legatura cu domeniul, in linistea casei mele citesc destul de mult despre ce inseamna responsabilitatea sociala, dar mult mai atrasa de CSRul international. Asa s-a nimerit, nu mi-am propus.

Ei, bine, sa incepem cu inceputul. Ce e European CSR Lessons?
Bref: European CSR Lessons este cel mai important eveniment care aduce in Romania studii de caz din spatiul european, despre modul in care companiile pot rezolva probleme grave ale societatii, ale economiei sau ale mediului inconjurator, prin intermediul practicilor de CSR.
Evenimentul se desfasoara in perioada 16-17 mai 2013. Si detaliile le gasesti aici.
La o prima ‘rasfoire’, in prima zi, m-as duce pentru urmatorii vorbitori:

1. Daniel Benko (WWF Ungaria, Project Manager Climate and Energy)

“WWF Hungary: How to build an environmental project that generates sustainability and economic welfare”
Cum a colaborat WWF Ungaria cu autoritatile, fermierii locali si o companie recent instalata in zona pentru a ajuta o comunitate locala sa devina sustenabila. Studiul de caz arata cum un proiect pilot de restaurare a bazinului unui rau a oferit localnicilor o sursa de venit din turism si din productia de energie regenerabila, obtinuta prin arderea plantelor care invadasera lunca raului.

2. Roxana Beicu (Vodafone, Project Manager CSR)

“Cum poti folosi tehnologia mobila pentru a imbunatati viata consumatorilor?”
Cum foloseste Vodafone tehnologia pentru a crea produse inovatoare in domeniul medical si ce schimbari aduc acestea in viata consumatorilor cu probleme de sanatate. Studii de caz despre programul “Mobile for Good” si despre aplicatia Salvamont.

3. Magor Csibi (WWF Romania, Director)

“Cum poate o companie sa isi transforme managerii in avocati ai sustenabilitatii?” 
Cum ajuta WWF Romania companiile care isi doresc sa aiba un impact pozitiv asupra mediului si societatii sa-si dezvolte o noua generatie de lideri. Studiu de caz despre programul de training pentru middle si top management “Leaders for Life”, pe care WWF Romania il lanseaza in cadrul European CSR Lessons, in parteneriat cu Trend Consult. Programul este primul de acest gen din Romania si se adreseaza companiilor care isi doresc sa fie conduse de oameni capabili sa ia decizii corecte atat pentru business, cat si pentru mediu si societate.