fara rabdare si cu pretentii…trist

1. el: da-mi, da-mi. sunt plictisit si nu mai am rabdare. ma insor la anul si simt nevoia sa o insel, desi langa tine sunt atat de agitat si nu stiu cat e de bine. ea sta si il asculta plictisita; a auzit de prea multe ori aceeasi placa. o vrea, desi nu ii ofera nimic. o plimba pe strazi laturalnice, sa nu fie el vazut. ea cu sufletul deschis, nu are nimic de ascuns. o duce in casa lui, o dezbraca si asteapta. nicio mangaiere, nici o vorba de alint. spune ca o moara stricata: “pisicuto, ma intelegi atat de bine”. atat de plictista… adoarme in timp ce el turuie ca prostul. nu se culca, nu fac nimic. in masina, in drum spre oras, femeia ii spune tacut: “sincer: uita-ma, dracului, si insoara-te linistit”. el nu intelege, e prea grabit cu a lui masina.

2.m-am insurat, asa isi dorea ea. sa aiba siguranta. nu pot sa cred ca esti atat de nehotarata, acum cand suntem impreuna si cand nu te-am avut niciodata. vrea sa ii atinga punctele slabe. o raneste si nici macar nu are rabdarea sa o asculte. o dezbraca fortat si ii fura savoarea pielii fara ca ea sa nu zica nimic. il priveste, e plictisita. “nu stiu daca e bine sa fii asa nehotarata”, ii mai zice el o data, dupa ce nu reusise sa ii dea pantalonii jos. o vrea, dar e prea grabit si secatuit de orice inseamna suflet. nici el nu crede ca mai are, din moment ce nici acea posibila viitoare amanta nu se simte atrasa de el.

fa-ti, omule, timp pentru ea, daca o vrei. si sunt tot mai multi ca ei, sigur avem exemple destule. fa-ti timp pentru ea, ca sa nu se uite in alta parte. fa-ti timp pentru el, ca sa nu planga pe umarul alteia.