ganduri la ceas de seara

ganduri la ceas de seara

Uneori, ma plimb printre propriile ganduri ca pe strazile Bucurestiului. Pe majoritatea as putea sa zic ca le stiu pe de rost. Si alea urate, care se-aseamana cumva cu zona Matache, si alea frumoase – zonele alea unei ai da check-in cel mai des sau de unde ai cele mai frumoase fotografii. Le zambesc sau ma incrunt la ele, dar mereu intr-un mod familiar, ca si cum ne-am sti, chiar daca s-a intamplat sa ne vedem doar de vreo doua ori la metrou. Le zambesc. Pe unele le imbratisez.

Alteori, ma plimb printre ganduri ca si cum as fi intrat intr-un oras complet nou vazului, auzului, simturilor mele. As putea sa ii zic Paris, dar mai degraba mai intortocheat si eclectic precum Ierusalimul. Parisul e previzbil, cumva. Ierusalimul, pentru mine, e locul unde am avut surprize la fiecare coltisor. Asa mi se intampla uneori sa ma plimb printre ganduri. Ma surprind. Ma surprind cand imi picura gandurile emotii in inima, ca atunci cand m-am gandit cum ar fi fost ca eu sa ajung…. sa ajung, caci nu duc gandul mai departe de dragul de a nu-l pierde. Poate-poate se implineste frumos. Sau cum m-am speriat azi de gandul ca poate mi-am bagat telefonul in masina de spalat odata cu lenjeria de pat. Ma surprind gandurile si le traiesc ca si cand am nimerit fara umbrela, in mijlocul strazii si mai e un pic si imi ajunge apa in chiloti. Sunt ganduri noi, ma sperie, caci da, asa ma stiu eu – ma sperie necunoscutul.

Uneori, alteori…uneori, alteori… asa ma intalnesc eu cu gandurile mele. Ciudat si frumos in acelasi timp e cum am invatat in ultima vreme sa am grija de ele, gandurile-belele. Am citit undeva lucrul asa:

pastreaza-ti mintea in inima.

Ideea asta s-a agatat cumva de mine si n-a mai vrut sa imi dea drumul. Incerc sa imi iau toate gandurile prin filtrul inimii. Un efort, desigur, caci imi las sa intre in inima numai ‘lucrurile’ cu adevarat autentice pentru mine. Si de cand am inceput sa fac asta, am grija de mintea mea sa picure frumos in inima. Cresc, cresc in liniste cu vorba asta: pastreaza-ti mintea in inima. Ceea ce va doresc si voua!

israel

Imi e foarte, foarte dor de locul asta…