hipster meets Mircea Baniciu

Am fost joi seară la Petrecerea de Crăciun organizată de Avocatnet.ro, în Kulturhaus, fostul Twice. Lume bună, persoane cu care nu mă mai văzusem de suficientă vreme, amintiri legate de primele mele interviuri cu oameni de business și avocați de succes. La party, urma să cânte Mircea Baniciu – nu mă dau în vânt după melodiile lui, însă m-a bucurat să-mi amintesc unele melodii din copilărie.

În fine, ați prins ideea: party Avocatnet.ro, Kulturhaus – presupun că așa se scrie, concert Mircea Baniciu.

La un moment dat, între oamenii de business au început să apară mai tinerii hipsteri, îi recunoști după ținută, freză, atitudine etc. Printre ei și acel băiat blond, cu dreduri/rasta (încă nu știu diferența) care e manechin, iese în evidență prin atitudine, prin el. E hipster și n-ai cum să nu-l remarci. Cânta Mircea Baniciu, iar el, cu toți ceilalți din aceeași categorie, ascultau concertul lui Mircea Baniciu.

Și știți ce? N-am văzut fețe acre sau mormăituri sau aere care să denote că hipsterii nu-l suportă pe Baniciu. Ba din contră, mi-a plăcut să-i surprind pe unii dintre ei bâțâindu-se în scaun, înconjurați de oameni puțin mai scorțoși de la petrecerea care încă nu se terminase.

Frumos, civilizat, nu așa cum crede majoritatea cum că hipsterii sunt în lumea lor și nu acceptă nimic altceva. Frumos, civilizat, hipsterii au ascultat Baniciu.
Nu puteam să nu scriu asta, pentru că m-am săturat să fim încadrați în niște tipare care nu ne dau voie să ne mișcăm dincolo de ele.  Greșit!