intamplari

Intr-una din serile trecute eram in Victoriei, in fata magazinului Orange. Aproape inghetasem de frig, asteptand masina, cand un baiat ma opreste:
-Buna. Vreau si eu sa te intreb ceva. E ceva legat de un cadou.
-… spune, te rog, i-am raspuns calma, desi in mintea mea nu stiu de ce naibilui se intrevedeau scenarii cu oameni nebuni.
– Vreau sa fac un cadou unei fete si nu stiu ce sa aleg: carte sau film…
-???…nici nu stiam ce sa ii zic… Pai depinde de carte…
-Pai mai exact e vorba de Maestrul si Margareta si de filmul… (nu imi mai amintesc numele).
-Filmul nu il stiu, cartea e superba, ii zic zambind.
-Filmul e despre o marchiza(parca) careia ii place sa se scalde in baie de sange…
-Nu, chiar nu stiu filmul, dar cartea chiar merita citita. Mie mi-a placut foarte mult.
-Bine, multumesc.
Si baiatul s-a indreptat grabit spre gura de metrou.

Azi, ma pregateam sa ies din metrou. Eram cu gandul la o carte, la un personaj. O relatie intortocheata de iubire, o femeie obsedata sa isi analizeze orice traire…Cand pe deasupra capului meu au trecut doua maini. Ea era in alb imbracata, si trecuse prin stanga mea, el, foarte subtire imbracat, cu costum de vara, trecea prin dreapta mea. Chiar si din spatele lor puteai vedea ca sunt enorm de indragostiti. M-am tinut vrajita dupa ei. Trebuia sa-i mai rog sa isi treaca mainile pe deasupra mea; eu ce ma fac, raman mica?!

La redactie am primit botosei si doua teste de sarcina. Eu nu mai inteleg cum functioneaza agentiile de relatii publice. Si test de sarcina si doua! Si ei nu stiu mai mult decat mine. Horoscopul imi zicea sa imi fac un test de fertilitate. Sa devin paranoica?!

La asociatia Accept Romania ai acces la biblioteca, primesti felicitari interesante si poti sa vorbesti cat se poate de deschis. Si inca ceva: e o pisicuta draguta acolo.

Ref la film, e posibil sa fie legat de Elisabeta Bathory – aici se gasesc cateva informatii. Ce idee: sa iti pastrezi frumusetea facand bai de sange…