invataturile unui weekend ne-weekend

a. E ceva vreme de cand nu mai gandesc dupa logica: e luni, marti, joi… ura! e vineri… weekend… ah, e dumininca si maine e luni.
Nu prea ma mai ghidez dupa asta nu pentru ca in timpul saptamanii nu as lucra la program fix, ci pentru ca ma bucur aproape zilnic de ce fac si cum fac, asa ca marti sau miercuri sunt pentru mine tot zile frumoase. Iar cand vine sambata e un fel de prelungire a lui vineri, iar duminica e un fel de luni sau joi.
Dar abia azi mi-am dat seama de asta. Si mi-am tras un zambeeet mare pe fata, de se uitau niste oameni ciudat la mine pe strada.

b. poveste: Buddha s-a intalnit cu un dresor de cai, pe care l-a intrebat: ce metode folosesti ptr a face caii sa alerge foarte repede? Dresorul a raspuns: eu impart caii in 3 categorii. In prima intra caii care invata foarte repede. E de ajuns sa le arat cravașa. Sunt cei mai buni. In a doua categorie intra caii pe care tre sa-i mân tot timpul. Insa cei din a treia categorie sunt cei mai dificili. Oricat i-as biciui, ei se aseaza pe jos. Atunci Buddha l-a intrebat: si ce faci cu acesti cai? Dresorul a raspuns: ii las in pace. Nici nu ma mai straduiesc. Buddha a spus ca la fel stau lucrurile si cu oamenii. Numai unii pot fi educati. Altii nu pot fi pregatiti, oricate eforturi am face. Pe acestia, el ii va indruma numai atat cat le permite karma acumulata de ei in vietile anterioare, insa dincolo de asta nu-i mai poate ajuta.
De aici – am pornit o discutie lunga. Renunti sau nu la unii oameni? Cat investesti in ei pana sa iti dai seama ca e vorba de karma lor?
Inca ma mai gandesc…

c. cea mai frumoasa poveste de iubire vazuta in ultima vreme. Vedeti filmul Weekend.   Invataturi? Nu prea. Intrebari – pe cand mai traim si noi asa ceva?

d. Rilke (traducatoarea Joanna Macy – cea care a tradus multe din poeziile lui Rilke – spunea ca gaseste o mare asemanarea intre filozofia budista si poeziile lui Rilke):

I live my life in widening circles
that reach out across the world.
I may not complete this last one
but I give myself to it.
I circle around God, around the primordial tower.
I’ve been circling for thousands of years
and I still don’t know: am I a falcon,
a storm, or a great song?
Si va doresc tuturor sa ajungeti pe Martele vostru, cum zice si melodia

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=-4m2mocugyo’]