jobul imposibil. sau cum sa iti testezi cunostintele

jobul imposibil. sau cum sa iti testezi cunostintele

Din cand in cand, imi place sa ma verific pe plan profesional intr-un mod putin mai conventional. Aplic la joburi imposibile. Imposibile inseamna aici faptul ca sunt mult peste experienta pe care o am in domeniul in care lucrez, adica marketing.

Si fac asta din cel putin doua motive. Patru mi-au venit super repede in gand:

  1. compar CV-ul meu cu cerintele din anunturile de angajare. Asta imi da de inteles care este nivelul meu, unde am nevoie sa cresc si ce imi lipseste.
  2. inteleg piata. Daca ma uit la anunturile din afara, o fac pentru ca stiu ca de acolo se da tonul. Ceea ce am descoperit e asa: ca e super ok sa fii specializat pe mici ‘parti’ de marketing (in cazul meu), dar e bine sa ai si o viziune de ansamblu asupra domeniului in care profesezi. Si asta ar trebui sa se vada din CV, pentru ca si angajatorii cauta specialisti, dar nu pe aia inchisi in cutia lor.
  3. imi dau seama ce imi doresc sau nu. Sau cat as putea sa duc. Daca vezi cerintele pentru anumite functii de conducere, o sa vrei sa iti iei vacanta imediat. Uneori, imi spun ca am nevoie de inca vreo 10 ani ca sa am curajul sa aplic la anumite posturi de marketing
  4. imi dau teme de facut. Unele joburi iti cer imediat teste de limba, mai ales engleza. Altele, obligatoriu scrisori de intentie – ceea ce mi se pare absolut plictisitor, iar cele mai cool iti dau teme de facut.

Iata ce am avut de facut la un interviu pentru job de marketing manager pentru o companie din State, care vindea un software la nivel international:

  • playsa creez un plan de marketing pentru promovarea unui produs nou lansat de ei. Cu obiective, timeline, buget.
  • sa gasesc o solutie inedita de atragere a clientilor la standul meu de la o conferinta internationala
  • sa creez metode de evaluare pentru planul meu de marketing
  • sa ii argumentez sefului meu de ce am decis sa actionez intr-un anume fel chiar daca stiu ca el nu este de acord cu propunerea mea.

Vrei sa iti testezi cunostintele? Uita-te la joburi pe care le consideri imposibile pentru tine. Incearca sa te gandesti cum ar fi daca ele ar fi posibile. Testeaza-te jucandu-te. Pentru ca nu ai nimic de pierdut.

Multumesc, Linkedin pentru usurinta cu care gasesc job-uri extrem de frumoase, variate, incredibile. Raman fascinata cate variatiuni pe acelasi domeniu. Cauta-ti jobul de curiozitate, in diferite tari, si o sa vezi cate optiuni ai.

Just play!