lecturi, lecturi. si citate

Citesc. Acum mai haotic decat alta data. Asta din mai multe motive. Principalele sunt insa 2. Primul ar fi ca acasa prefer cartile pe care imi e prea greu sa le car dupa mine zi de zi. Pentru ca, simplu, sunt prea grele. Si mai sunt cateva pe care nu le mai scot din casa. (cine citeste Miller in metrou poate intelege de ce). Al doilea motiv ar fi ca de ceva vreme duc dupa mine non stop un kindle. Mi l-am luat pentru cartile pe care nu le gasesc la noi. Cel putin cu gandul asta am pornit. Ca nu am stat sa verific daca se gasesc sau  nu. Mi-a fost usor sa le am de pe internet.
Si azi mi-am dat seama ca am adunat pe el o lista maricica de citate. La unele, imi aduc aminte de ce sunt acolo. La altele, ma mir.

Iata cateva:

“Inteligenta te face nefericit, singuratic, sarac, pe cand deghizarea inteligentei iti confera o imoralitate de hartie de ziar si admiratia celor care cred in ce citesc” – M. Page – M-am hotarat sa devin prost  (la a 2a citire, care, de altfel, m-a plictisit)

“Tacerea isi intinse aripile de fluture, largi si delicate, in incapere. Soarele disparuse, lasand locul ploi si cenusiului. Era o luna iulie care interpreta partitura de martie” – acelasi M. Page

“If you just sit and observe, you will see how restless your mind is. If you try to calm it, it only makes it worse, but over time it does calm, and when it does, there’s room to hear more subtle things – that’s when your intuition starts to blossom and you start to see things more clearly and be in the present more.” – Walter Isaacson – Steve Jobs

“First you establish what is important; then you get people to do a little of it, then a little more. It is commitment to a process of cotinually improving things that matter. I describe this as a managerial style of insistent patience:”Rome wasn’t built in a day, but we are building Rome”. Encouragement is an essential ingredient in the recipe” Strategy Fat Smoker

“His heart’s a piece of old shore leather” – Virginia Woolf – The Voyage Out

“Nimeni nu reuseste sa fuga de propria inima. De aceea e mai bine sa asculti ce spune. Pentru ca niciodata sa nu vina o lovitura pe care n-o astepti” – P. Coelho – Alchimistul (a 3a citire)

“Cinismul este ceea ce nu ne permite sa operam schimbari drastice in maniera  noastra de a intelege lumea. Tot el ne obliga sa avem sentimentul ca avem intotdeauna dreptate” – Carlos Castaneda – Arta visatului.

Lista e lunga. La fel ca si cartile incepute. Incep sa ma tem ca nu le pot duce la sfarsit, pentru ca mereu mai gasesc cate una de citit. Sunt curioasa cat de multi citesc carti in paralel.

Seara buna. Ganduri luminoase.