Mai mult decât un dans

Mai mult decât un dans

boleroactori.jpgÎn numărul de octombrie al revistei Bolero am avut un material mai mult decât frumos cu actorii Meda Victor şi Istvan Teglas. Şi, pentru că uneori se construiesc poveşti dincolo de cele publicate în revistă, îţi ofer puţin mai multe detalii despre ceea ce ai apucat (sper) să citeşti în materialul „Rapsodie în nud”.

Meda Victor mi s-a părut de o coerenţă şi o eleganţă uimitoare, iar drept dovadă stau răspunsurile din interviul meu. Îmi place de ea că munceşte enorm – a stat cuminte la şedinţa foto şi în cele două ore şi ceva a repetat ca pentru o adevărată piesă de teatru.
Pe Istvan l-am intervievat după repetiţii şi era cu gândul la ce abia se terminase. Mi-a plăcut viziunea lui despre ce alegeri facem în viaţă şi cum ar trebui să fim ancoraţi mai mult în prezent, să nu ne gândim prea mult nici la trecut, nici la viitor.

La şedinţa foto, Meda mi-a dovedit energia interioară pe care o are şi care o ajută să fie ancorată în rolurile pe care le joacă, iar Istvan pur şi simplu m-a fascinat cu uşurinţa cu care executa mişcările de dans. De altfel, e şi normal, pentru că joacă la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti.

Mai trebuie să spun că pozele publicate nu sunt mai multe poze suprapuse; Cristian Radu (www.cristianradu.ro) a folosit o tehnică puţin mai complicată: a mărit timpul de expunere al unei fotografii şi a declanşat bliţul de mai multe ori pentru a obţine acele mişcări şi suprapuneri.

După întâlnirile avute cu ei, ce-am făcut eu? M-am înscris la cursuri de dans la CNDB (www.cndb.ro). Altfel nu se putea!
Foto: Cristian Radu