mereu la interviu de angajare?

M-am tot gândit ce dumnezeu am avut zilele astea. M-am simțit obosită, am avut zece mii de gânduri, suficiente ore pierdute aiurea în intervalul 12-7 a.m, vreo sută de cafele însoțite de tutun înmiit. M-am tot întrebat ce dumnezeu mă supără atât de tare, dincolo de cele lumești, zilnice. Era vreo 4 dimineața când m-a lovit. Mă uitam la un serial, al miilea episod, când m-a lovit asta:

I have nothing to prove. And I don’t have to.

A fost un fel de epifanie ciudată, eliberare neplănuită însoțită de zâmbet tâmp pe față. Pentru că, da, domnule, mi-am găsit explicația. Eu  nu trebuie să dovedesc nimănui nimic.

Nu trebuie să dovedesc prietenilor că le sunt prietenă. Asta, da, înseamnă că am toanele mele și că, da, a fi prieten nu e egal cu a fi un prostănac dispus să ajute la orice oră. E posibil să greșesc, dar zilele trecute mi-au fost puse la încercare prieteniile.

Nu trebuie să dovedesc că știu lucruri. Nici măcar la serviciu. Până la urmă, e loc pentru toată lumea. Și fiecare cu locul său.

Nu trebuie să dovedesc că pot să fiu afurisită, ca să fiu luată în seamă. Nici măcar că mă pricep la a ține pentru mine greșelile altora. Nici măcar că știu să fac delicioase clătite, că  pot recomanda un vin bun, o carte sau un nenorocit de film.

Sunt sătulă de zilele în care e nevoie să te porți ca la un interviu de angajare. Să dai bine. Să ai ce dovedi. Mă scuzați, dar rămân în continuare naiva aia care că unele lucruri nu trebuie dovedite la nesfârșit.

Iar dacă ai încredere în mine, păi să ai până la proba contrarie. Nu pot zâmbi mereu. Nu pot să fiu mereu eu cu ceva în plus. Nu am mereu iepurii după mine sau porumbeii, sau artificiile, sau toate magiile alea mărunte. Altfel, de ce naiba le-am mai zice magie?!

Da, uităm din ce în ce mai des că nu suntem constant la un interviu de angajare. Uităm des să fim sinceri. Să fim noi. Nu mergem în fiecare zi la un interviu de angajare.

Eu chiar nu am nimic de dovedit. Și, în plus, nu mai am (de foooarte mult timp) nimic de perdut. Uitasem, cumva, asta.

[youtuber vimeo=’http://vimeo.com/60576409′]