nu va grabiti

cand simiti ca va place ceva si ca trebuie sa va exprimati parerea, va recomand sa nu va grabiti. stiti cate balbe pot sa iasa in momentul entuziasmului? ooo, nenumarate. si nu ma refer numai la vorba, aia spusa, graita. ci si in scris. cand simti ca ai cu adevarat ceva de spus, mai bine iei un moment de respiro si apoi scrii sau vorbesti. e mai bine asa. pentru ca nu intotdeauna mai pot rectifica ceea ce ai scris. si nu daca ai gresit de 2 ori. vorba ai: graba strica treaba, mai ales la ore tarzii.
si acum tin minte ca am avut in clasa a 3a, parca, o lucrare scrisa despre un iepuras. nu mai tin minte ce m-a impresionat la povestea iepurasului, imi aduc aminte doar entuziasmul. si apoi graba cu care am scris compunerea. si apoi ca am luat nota 9. de ce? pentru ca am scris gresit, bineinteles. scrisesem IEPURCA. cuuuum, eu nici macar nu vedeam greseala. in mintea mea era clar iepurica. si refuzam sa vad greseala. atunci a fost prima lectie despre entuziasm. si graba.
inca mai am momente in care ma grabesc si pe care le tin minte, multumita balbelor pe care reusesc sa le potrivesc asa de frumos.
cum va suna: “tzintul publica”? frumooos, nu…