o stare de bine

Trebuie sa incep cu raul: am avut o saptamana grea… oare a cata? Ar trebui sa nu ma mai plang atat. Punct. Asta a fost raul.
Starea de bine am inceput-o vineri cu ganduri optimiste. Imi place sa cred ca multumita mie am reusit sa ignor, pana la un moment, durerea ingrozitoare de cap. Apoi m-am intalnit cu un om care m-a intrebat: ce bucurie ai avut tu azi? i-am rapuns sincer ca ma pregatesc pentru vikend… si m-a intrebat din nou: ce bucurie ai avut tu azi? Se pare ca nu ii intelegeam intrebarea. Si am ajuns pana la urma sa imi aduc aminte de Amelie cum ii placea sa isi bage mana in sacul cu seminte. Deci, ce bucurii ai avut tu azi? Ei bine, domnule, va multumesc pentru minunata intalnire, desi una oficiala, pe fundal de La Multi Ani. Cand am plecat de la intalnire, am urmat sfatul: fa-ti timp si priveste in jur.
“Oare un om care miroase o floare spune: mama, ce viata de rahat am?! Oare un om care priveste cerul spune: ce zi de rahat am?!” Si am plecat de la intalnire cu gandul ca e vineri, ca voi privii atenta in jurul meu. Pana la urma nu conteaza cat de plin e cosul de cumparaturi, cat ai stat (sau nu) la coada si cat te-ai enervat sau ai ras cand ai vazut cata lume isi face cumparaturile noaptea. Important e sa nu uiti de pisica neagra inchisa in masina, sa nu uiti ca ti s-a pregatit o masa buna si ca vinul rosu a fost si el prezent.

Starea de bine. Incercati sa nu va mai plangeti atat de zilele urate. Pana la urma e mai frumos sa te bucuri cand castigi la nenorocitul ala de joc pe calculator sau cand pana la urma primesti un zambet in statia de metrou.
Stare de bine. E duminica si am de lucru. E bine. Desi o sa ma stresez, ma bucur de starea de bine.

Adine, imi e dor de cafeaua facuta de tine.