placerea de a sta descult

Ce faci? De ce stai desculta? O sa racesti.

Cam asta aud mai tot timpul cand ma prinde vreun apropiat cu picioarele goale ba pe gresie, ba pe parchet, ba pe covor, ba pe pamant. Eu, cu un gest de nu-mi pasa, imi privesc degetele si spun un NU sec, obisnuit, plictisit.Dialogul, e, de obicei, continuat de insistente sa port papuci, pe care, de altfel ii pretuiesc. Rugaminti si insistentele le ignor – fapt ce duce la neintelegeri si suparari.

Deci, care e scenariul cu picioarele grele?

In ziua aia am muncit mult. Sau am adunat o oboseala crunta de-mi vine sa nu stiu ce. Sau pur si simplu am o suparare. Si atunci stau desculta. Las sosetele pe unde apuc si imi las talpile sa respire. Si, de aici…

…. de aici imi amintesc cu mica fiind imi placea sa umblu noaptea prin casa, de-l speriam mai tot timpul pe tata care se mira cum de reusesc sa vad asa bine prin intuneric. Statul desculta imi aduce aminte de racoarea de pe holul luuuung din apartamentul copilariei.
Statul desculta imi aminteste de facutul curateniei. Cand covoarele erau periate cu apa si otet si imi era mai mare dragul sa stau cu talpile pe covoarele persane, asa racoroase.
Sau imi imaginez cum talpile mele sunt pe nisipul rece, de la rasarit. Si-mi trec prin fata ochilor momentele cand am stat singura la ore matinale, pe plaja. Sau ca sunt iar prin iarba din parcul meu drag.

Dar cel mai mult si mai mult imi place sa stau desculta, de aiurea, pentru senzatia aia dubioasa cum ca toate relele se scurg din mine si nu-mi raman decat eu cu tot ce-am reusit sa adun in anii astia de cand am inceput sa ma stiu.

P.s. stau desculta pe un covor aspru. E rece si abia am iesit din baia plina de aburi si mi se pare ca de aici pot sa curga cele mai frumoase vise. Si.gata.somn.lin.