podcasturile mele preferate

podcasturile mele preferate

De ceva vreme (mai bine de un an, insa nu știu clar când m-a prins), ascult podcast-uri, adică un fel de emisiuni radio pe anumite topicuri, pe care le poti asculta cand vrei tu direct de pe telefon, la care te poti abona.

Imi place sa ascult podcasts pentru ca de obicei petrec destul de mult timp in fata unui ecran (calculator, telefon, etc) si imi doresc ca in timpul liber sa nu mai stau cu ochii intr-un monitor, sa incerc sa nu privesc filme, sa nu citesc (am timp rezervat si pentru asta), sa incerc sa mai am grija de ochii mei. Asta e unul dintre motivele pentru care ascult podcast-uri. Alte doua motive ar fi: uneori, cand gatesc, am pofta sa ascult si altceva in afara muzica, iar celalalt motiv ar fi ca pur si simplu m-am indragostit de podcasturi.

Ca sa nu mai lungesc vorba, iata o lista de podcasturi pe care le apreciez si le ascult cu regularitate:

  1. Mondern Love. Cel mai frumos podcast despre povestile de iubire din viata de zi cu zi. Podcastul a pornit de la sectiunea cu acelasi nume din ziarul New York Times si are o selectie de povesti publicate acolo. Povestile de dragoste sunt citite de artisti foarte cunoscuti (de ex Jake Gyllenhaal sau actori din seriale precum Orange is the new black) si nu numai ca sunt citite de artisti, dar si ei spun de ce au rezonat cu acea intamplare. Podcastul are povesti de familie, de regasire, iubiri la distanta, dragostea pentru animale de companie, despartiri, renuntari. Are doar 20 de min, in care si persoana careia i-a fost publicata scrierea vorbeste despre experienta scrierii si despre poveste. Am ras tare la unele episoade, iar unele le-am simtit de parca ar fi fost experientele mele.
  2. PE BUNE. Pe bune e un podcast romanesc creat si promovat de oamenii de la Decat O Revista. Fiecare episod cred ca are undeva la 50 de minute si spune povestile unor oameni creativi sau din industriile creative. Andreea Vrabie are o voce tare simpatica, intrebarile imi plac tare mult si de fiecare data cand ascult cate un episod mi se face dor de acasa din Romania, pe vremea cand eram jurnalist. Mi-au placut tare mult episoadele cu Doru de la The Mono Jacks si cel cu Roman Tolici. Este si primul podcast romanesc pe care l-am ascultat si il recomand cu mare caldura.
  3. Stuff You Should Know. Un podcast cu episoade cam de 60 de minute, care trateaza n subiecte. Sunt doi moderatori care vorbesc despre subiectul fiecarei emisiuni. Imi place naturaletea cu care vorbesc si nu numai ca se documenteaza bine, dar si prezinta informatiile foarte natural si pe intelesul tuturor. E usor de ascultat si merge cand vrei sa asculti ceva nu foarte serios si totusi informativ.
  4. The Digital Entrepreneur este un podcast despre digital marketing. Doi prezentatori vorbesc despre cate si mai cate din industria digital marketing. Imi place pentru ca e scurt si antrenant. Pe good vibe si relevant.
  5. Success! How I Did It este un podcast lansat de publicatia Business Insider si episoadele pe care le-am ascultat eu au fost interviuri de 30 de minute cu oameni extrem de cunoscuti. Mi-a placut povestea Serenei Williams si felul in care vorbeste despre viata ei. E unul dintre podcasturile pentru care trebuie un pic de atentie cand le asculti, pentru ca ai intr-adevar ce afla de la oameni care chiar au un background din diferite domenii.

 

Lista mea de podcast-uri mai include si: podcastu’ lui Katai – un podcast romanesc despre  viata si marketing, Ted Talks Daily – un podcast care cred ca nu mai are nevoie de prezentare, This Old Marketing – tot despre marketing, This American Life – un podcast care porneste de la scrieri jurnalistice si Copyglogger – un podcast despre continut si scris.

Spor la ascultat,

Cristina