pozitionarea – sau cum sa fii cel mai bun si acelasi tu

Am citit de curand Pozitioarea – Jack Trout. Trebuie sa recunosc ca am fost placut impresionata de oralitatea cartii insa in acelasi timp dezamagita de acest avantaj. De ce? Pentru ca, cu cat ti se comunica ceva intr-un stil cat mai natural, cu atat pare atat de simplu si in acelasi timp atat mai greu de retinut. Am apreciat exemplele, insa sunt momente cand prefer o carte cu un limbaj mult mai specizalizat pentru a-mi capta atentia, mai ales cand sunt lucruri noi de invatat.
Trebuie insa sa recunosc ca Pozitionarea isi merita toate aplauzele. Sa fac insa legatura cu ceea ce spun in titlu. Da, cartea te invata cum sa te pozitionezi ca persoană, mai ales in cariera, insa eu as merge putin mai departe si as preciza ca si in viata de zi cu zi.

“Adevărul este că rareori depinde de tine să găeşti calea spre avere şi celebritate. Singurul drum spre succes presupune găsirea unui cal potrivit pentru a câştiga. S-ar putea ca orgoliul tău să nu accepte prea uşor acest lucru, dar succesul în viaţă ţine mai mult de ceea ce alţii pot face pentru tine, decâ ceea ce poţi face tu însuţi”, imi spune cartea.
Este probabil cel mai interesant citat al cărţii pentru cei care doresc să citească Poziţionarea numai pentru a învăţa cum pot să obţină propriul succes. Continui prin a preciza că Jack Trout ne explica câteva din regulile jocului poziţionării, cel mai important find, cel puţin pentru mine, acela de a înţelege rolul cuvintelor. Şi mai apoi de a şti ce efect pot avea semnificaţiile cuvintelor asupra oamenilor.