Cum am montat primul meu dulap de la Ikea

Cum am montat primul meu dulap de la Ikea

Vine o vreme in viata oricarei femei cand… monteaza si ea ceva! As fi vrut sa zic dupa puteri, dar naiba stie ce s-ar fi inteles, asa ca mai bine ma abtin. Eu mi-am cumparat un dulap. Unul de 2 pe 2. Cu doua usi si oglinda, ca n-aveam una asa mare in casa. In alte case am avut! Acum s-a cerut oglinda, deci am luat dulap cu oglinda.

Dupa cum a sosit curierul cu 3 cutii, daca e sa le zic asa, aratau mai degraba a niste placi inalte invelite in carton, m-am si intrebat: ce naiba, astia chiar au adus tot?? Ma si gandeam ca va trebui sa ii sun sa le zic ca sigur au gresit comanda, ca sunt prea putine cutii. Anyways, am trecut la despachetat. Sau la rupt cartoane, ca n-aveam un cuter in casa si cutitele sunt din alea de femeie fara barbat in casa. Si am umplut toata camera de cartoane. Si-au aparut: usa cu oglinda (de care a trebuit sa am cea mai mare grija!!), rafturile, placajul din spate, rafturi, bare etc. Etc?? Nuuu! Au aparut niste pungi cu muuulte multe SURUBURI si surubele! Si alte din aceeasi familie.

Si uite asa am trecut la pasul doi: am scos surburile din pungute ca sa le identific dupa codurile din manual. Mai scurte, mai lungi, mai late, mai ascutite, prea multe!! Ma tot gandeam ce se va alege de dulapul meu! Le-am pus pe familii, separat, dupa care m-am intepat in niste cuie, a alunecat si o placa de dulap si s-a cam futat sortarea. Dupa asa-zisul aranjament, a inceput citirea manualului. Fara sa citesc manualul, cred ca as fi construit o cutie de chibrituri!

Asa ca am trecut la asamblat bucatile asa cum erau ele prezentate in manual. Numai ca nu era vorba de asamblat! Tot la suruburi si surubele am ramas. Cred ca am montat peste 50 de surburi si, cu siguranta, am batut peste 60 de cuicele – atate erau trecute in manual si la final n-a mai ramas niciunul. Ce am invatat – ca acele cuie care se bat in spatele dulapului ca sa prinda placajul necesita o atentie foarte mare. Nu de alta, dar risca sa iasa STRAMB pe partea cealalta, adica in interiorul dulapului. Ceea ce mi s-a si intamplat in vreo 3-4 locuri, dar nu atat de grav cat sa dau dulapul retur.

Marea lectie: atentie la cuie si respecta manualul. Altfel, dulapul asta avea si niste surburi de prins in perete, dar n-a mai fost cazul.

Toata operatiunea a durat vreo 4-5 ore, bine ca in primele 2 eram rupta de oboseala si m-am dus sa dorm. In plus, n-am fost singura, cu draga mea prietena partasa la aproape toate ‘apucaturile’ mele de Hai, sa fie casa frumoasa!

Altfel, data viitoare nu mai imi iau niciun dulap ikea. De ce? Ca am vazut din ce material caca-maca sunt facute. Sunt convinsa ca pe asta daca vreau sa il duc in alta casa se va rupe asa cum am vazut eu la Ikea la defecte: de la jumatate! Oricum, prea curand nu ma mai mut, deci la capitolul asta sunt norocasa.

Am bifat-o si pe asta, acum astept clienti care n-au habar de montat dulapuri!

indulap