recomandarile mele. (lista, din nou)

Filme, filme, filme. Asta pentru ca m-am intors la obiceiul de a vedea filme unul dupa altul. Asa, ca-n vremea studentiei. Asa ca recomand cu drag

1. Io sono AMORE / I am love. Pentru rolul incredibil al Tildei, dar mai ales pentru modul in care e filmat. Pentru savoarea zilelor de vara in Italia, pentru ca, vorba ‘ceea – dragostea merita orice.

2. En kongelig affære / A royal affair. Dincolo de povestea minunata a unui rege cu-cu, Mads Mikkelsen joaca un rol mult, mult mai bun. Si, desigur, arata demential.

3. Being There – 1979. Pentru Peter Sellers si finalul magic.

4. The Perks of Being a Wallflower. Pentru adolescenta din mine si soundtrackul plin de The Smiths si alti cativa dragi mie. Si pentru ca incepe sa imi placa mai mult de micuta Emma Watson. Are o feminitate aparte.

Carti, ‘tu-ti ceapa ma-tii :))

La capitolul carti, pot sa spun ca iar ma zbat cu prea multe carti incepute si mai niciuna terminata. In plus, cele mai dubioase carti mi se par cele de autori rusi, tradusi in engleza. Sa-l citesti pe Turgheniev in engleza – asta mi se pare o mare provocare. E posibil sa mi se para mie, dar cred ca a citi un ator rus in engleza e mai greu decat a citi o carte de specialitate, dintr-un domeniu cu totul nou. Parerea mea. Dar sa revin la recomandari.

1. Particulele elementare – Michel Houellebecq. Pentru ca nu l-am citit mai demult, acum vine ca o “pedeapsa”. Nu-mi place, dar sunt abia la jumatate. Si nu-mi place, pentru ca imi creeaza o stare launtrica dubioasa, pe care inca vreo alti cativa autori francezi au reusit sa mi-o dea. Dar o recomand, pentru stilul alert, frazele scurte si claritatea unor personaje.

2. Darul ploii – Tan Twan Eng. Pentru o scena cu licurici pe care mai, mai ca i-am avut la mine-n dormitor. Pentru prietenie. Pentru lumi in care sper ca voi ajunge candva. Pentru mentori . Pentru Nemiscare in Miscare si Miscare in Nemiscare.

Fiti buni. Fiti voi. Fiti si zambiti.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=Moz-89c8tIU’]