saptamana fara facebook. recastiga-ti timpul

Se intampla cam o data pe an sa intru in pauza de facebook de o saptamana. O saptamana fara cont de facebook e maximum pe care ti-l da taica fb inainte ca sa iti stearga contul. Si atat imi iau si eu pauza, pentru ca nu vreau sa imi pierd contul pe motive ca sunt oameni cu care comunic exclusiv pe facebook (asta de pe vremea cand lucram in presa si era nevoie sa fii conectat pe toate canalele posibile).

Cred ca e al 3lea sau al 4lea an cand fac asta. De ce, m-au intrebat mai multi?

Pai motivul e unu mare si simplu. Castig mai mult timp pentru mine. Cum ma declar dependenta de facebook (da, petrec mult timp pe aceasta retea), cand intru ‘in vacanta’ imi recastig un timp pierdut. In plus, iesirile mele de pe facebook se intampla in perioade agitate. Fie ca e super mult de munca, fie ca pur si simplu se intampla prea multe in offline, atunci imi iau pauza de facebook. Si ma ajuta sa ma focusez pe cele importante pentru mine.

In saptamana asta de vacanta, imi dau seama cum a intrat facebook in viata mea intr-un mod marsav… Anume, dimineata, ma uitam pe facebook sa vad si eu una, alta. Un lucru de care nu am neaparata nevoie, dar obiceiul e acolo. Seara mai putin, ca de cateva luni imi inchid netul undeva pe la ora 9 si jumatate, mai precis cand sunt acasa si am timpul meu cu mine.
Apoi, intreruperile. Cand lucram, mai intram din cand in cand pe facebook. Ba un status, ba un like, stiti cum e treaba. Cand nu am cont, am timp pentru pauze frumoase, fara pierderi de vreme pe minunata retea de socializare.

Poate parea o decizie luata de un copil, dar cred atat timp cat pe mine chestia asta ma face sa ma simt bine si ma ajuta, nu vad de ce n-as face-o. Poate, cine stie, candva, o sa ma las de tot de facebook. Pana atunci, ma bucur de vacantele mele.