scrisoare catre trecut

scrisoare catre trecut

Draga trecut,

Sa stii ca am realizat un lucru foarte important. Chiar daca ne stim de atata timp si chiar daca am impartit un trup, un suflet, un pat, sa stii ca eu nu ti-am scris niciodata o scrisoare. Si cred ca nu ti-am spus niciodata lucrurile cele mai importante.
Ca ne-am intalnit adeseori la ceas de seara si ne-am certat, o stim. Ca tu vii cand ai tu chef peste mine m-a deranjat nespus de mult. Da, sa stii ca au fost momente cand nu m-ai lasat sa ma bucur de prezent. Ca am plans din cauza ta, desigur. Ca am fost amandoi pe plaje pustii, ca ne-am panicat pe mare, ca ne-am aclamat drepturile, toate, toate le stim. Ca am fost ego la patrat asta a fost cel mai mare necaz al nostru. Insa toate astea palesc acum, la ceas de seara cand imi curg degetele pe tastatura. Doar stii ca n-am mai scris de mult, mult timp.

Vreau sa stii ca m-am gandit prea mult la tine cu amaraciune. Si abia de vreo doi ani (aproape trei) ani am inteles ca, de fapt, tu ai fost langa mine doar ca sa ma ajuti sa cresc. Ai fost cel care m-a impins de la spate sa reusesc, sa invat, sa nu uit unde imi doresc sa ajung. Cu toate tristetile adunate, tu, trecutule, m-ai ajutat sa cresc. Sa imi tin fruntea sus, sa n-am regrete si sa stiu cand sa ma opresc atunci cand lucrurile au urcat pe trepte prea mari pentru mine. Tu, trecutule, nu te mai razvrati impotriva mea, ca n-am cum sa te uit. Esti marele castigator si nu zic asta cu niciun fel de ranchiuna. Hai, acum, sa intelegem amandoi ca trecutul e facut aici sa ne invete sa mergem mai frumos mai departe.

Draga trecutule, sa stii ca acum nu mai imi e frica de tine. Am inteles acum si am facut pace cu tine. Viziteaza-ma oricand, cu ochii gri si parul intunecat, uneori blond, spune-mi ce vrei tu. Doar sa stii ca de acum suntem pe picior de egalitate. Si iti multumesc ca ma ajuti sa cresc. Si, da, incerc sa am grija de tine, sa cresti frumos.

uite, aici o sa fii in curand

taormina-italy