regula 7 #nush #marketing #online

regula 7 #nush #marketing #online

Probabil ca pentru multi termenii de seller si vendor sunt acelasi lucru.
Desi sunt de accord ca de cele mai multe ori pot fi unul si acelasi lucru, m-am lovit de curand de o interpretare oarecum interesanta.
In achizitionarea unui modul de marketplace pentru prestashop, am ajuns sa discut cu unul dintre dezvoltatori.

Si s-a pus problema asa:
-modulul multiple seller versus modulul multiple vendor (mai e o varianta pentru asta, dar va las sa va prindeti pe parcurs)

Initial, desi aveam niste demo versions pe care as fi putut sa le accesez, tot nu intelegeam diferenta despre care se vorbea in emailuri. Pentru mine, seller si vendor era the same. Zapacita probabil de la caldura (e buna scuza, nu?) am intrebat un prieten drag sa ma ajute in a intelege. De fapt, cred ca fix asa i-am zis: tot nu inteleg.

deedee
Iata si explicatia care imi pare cat de simpla, pe atat de usor de inteles:
Poti sa ai selleri care vand acelasi produs, intr-un singur magazin, sau poti avea mall – mai multe magazine separate, care pot vinde si aceleasi produse, si produse separate. In varianta doi, vorbim de modulul multiple shop.
Cam asa s-ar intelege diferenta intre multiple seller si multiple vendor, desi trebuie sa recunosc ca este o formulare bine aplicata contextului si ca prefer sa raman la parerea mea ca de cele mai multe ori seller si vendor sunt aceleasi lucru.
Regula de azi nu are legatura cu cuvintele astea. Regula de azi are legatura cu un utilizator de multe ori neavizat.

Daca nu intelegi sigur functionalitatea unei platforme, a unui site, a unei aplicatii (sau te-ai blocat la dezvoltarea ei), cel mai indicat este sa intrebi si un utilizator care poate vedea lucrurile din afara.
Asadar. Regula 7 #nushmarketing #online Cand ai dubii despre functionalitati, cere parerea unui utilizator.

Toate postarile din rubrica #nushmkt #online sunt aici.