si problema aia de pe suflet?

se zice ca timpul le rezolva pe toate. eu nu stiu daca sa mai cred sau nu. asa cum si tacerea e un raspuns. sau vreme trece, vreme vine. sau cum ar mai spune altii: si a nu face nimic e pana la urma o alegere. cum gasesti o solutie pentru o problema pe care stii ca o ai acolo pe suflet dar nu trece?

unii aleg sa o ignore. nici nu se gandesc la ea. adica aleg sa nu aleaga. altii stau pe ganduri prea mult. gandesc gandesc, dar trece vremea pe langa ei si nici in momentul ala nu isi dau seama ca ar fi putut sa faca ceva mai bun intre timp. se irosesc.

altii stau de vorba. cu prietenii, familia, cunoscutii. incearca sa rezolve cumva. pana la urma, si experienta altora poate fi de folos.

altii sunt impulsivi si actioneaza pe moment. se incapataneaza sa actioneze, chiar daca nu sunt siguri deloc pe ei. chiar daca mai tarziu regreta. dar asta numai ei o stiu.

deci cum sa gasesti oare solutia unei probleme care te framanta?
eu cred ca daca iti asculti intai inima, ai deja raspunsul. ala pe care il stii, dar iti e cam frica sa il recunosti. e ca un sentiment, un feeling, o tresarire. si revine si dupa ceva vreme. nu te grabi, dar nici nu lasa prea multa vreme sa treaca. s-ar putea ca, daca te grabesti, sa iei decizia gresita. iar daca astepti prea mult, lucrurile si oamenii implicati sa se schimbe asa de mult incat problema sa fie cu totul alta. da, ia-ti pauza un timp. dar numai ca sa iti intrebi un pic sufletul ce crede si el. s-ar putea sa fie o solutie traznita, dar cel putin nu iti calci pe inima. sau gresesc?