stai langa mine, dar lasa-ma singur

Iata ce zice filmuletul de mai jos:
a. oamenii nu se mai satură unii de alții, doar dacă pot fi la distanță unii de alții, în cantități pe care le pot controla.
b. suntem singuri, dar ne e frica de intimitate ( we’re lonley but we’re afraid of intimacy)

Si intrebarea dilematica:
cum rămâne cu intimitatea față-n față?

LINK AICI

Ti s-a intamplat oare sa fii intr-o camera, insa telefonul sa iti acapareze atentia? Ti s-a intamplat oare sa fii intr-o incapere draga cu cineva, numai ca acel cineva sa fie mai preocupat cu noile tehnologii? Ei bine, atunci poate vei intelege. Vei intelege sentimentul ala inexplicabil de tradare. Si sentimentul ala de singuratate.
Iar daca in intimitatea celor patru ochi si patru pereti tehnologia primeaza inaintea ta, atunci raspunsurile sunt cam asa:
– ai o problema de comunicare. Daca o comunici si nu sunt rezultate, atunci locul tau e langa alti doi ochi. Aia poate care vor sta cu telefonul, dar vor sti ca atunci cand esti langa ei, sunt lucruri mai frumoase care se pot intampla
– iar daca stii ca intr-adevar cel de langa tine e constient care o “dependenta” de noile tehnologii si ca isi doreste sa se schimbe, fii pregatit. Pregatit sa daruiesti mai mult decat sa primesti. Fii pregatit, caci e greu.

Da, filmuletul asta spune multe despre obiceiurie noastre astea ciudate in fata telefonului sau computerului. Si, da, te trage cumva de maneca sa fii prezent fata de cel de langa tine. Dar, poate ca cel mai mult te trage de maneca de ce e bine sa lasi naibilui telefonul si sa te bucuri de singuratatea aia a ta cu tine.

Deci, tu cand iti inchizi telefonul?