The Prophet, Kahlil Gibran

The Prophet, Kahlil Gibran

Kahlil Gibran a trait intre anii 1883 – 1931, nascut in Liban; el este si ramane unul dintrei cei mai apreciati poeti ai tuturor timpurilor. Nu stiu sigur de unde a reusit sa isi traga forta creatoare, insa scrierile acestui artist sunt o revelatie pentru oricine. Cartea respectiva este un ghid pentru mine, in diferite circumstante de viata. Recunosc ca, desi engleza in ritmuri vechi mi-a dat intotdeauna batai de cap, versurile poetului au fost o incantare cand le-am citit. Cu siguranta, capitolul despre dragoste fascineaza prin sfaturile date.
Si pentru ca am cartea amintire de la Adine si de la Scott, imi permit sa citez din paginile ei cateva randuri de prietenie.

Your friend is your needs answered. (…) For you come to him with hunger, and you seek him for peace. (…)And when he is silent your heart ceases not to listen his heart; For without words, in friendship, all thoughts, all desires, all expectations are born and shared, with joy that is unacclaimed.

Nu stiu daca exista traduceri in limba romana, dar cred ca varianta in engleza este mult mai potrivita, mai ales ca autorul a trait in ultimii ani de viata in State, iar engleza ii era practic a doua limba. Cartea are si cateva desene ale lui Kahlil Gibran, coperta si hartia folosita sunt atragatoare pentru orice cititor, iar daca stau bine sa ma gandesc nu cred ca am sa-i aduc vreo critica. Va impresiona orice cititor.

Sfat: There is no right way to write a book review.