Toata lumea fuge. Pardon, alearga

Da, da, toata lumea alearga. Ca s-au umplut parcurile de alergatori, matinali sau din aia de se izbesc de tine la apus, asta nu e nimic nou. Fiecare e in filmul lui. Unele vor sa slabeasca. Altii cauta sa se imprieteneasca (desi chestia asta mi se pare cam complicata cand e vorba de sportul asta). Mai sunt unii care sunt pro performanta.

Chestia asta cu alergatul a devenit maxi cool, desi si eu sunt din categoria – alerg doar de ochii mei (pe bune ca nu ma intereseaza), ca oricum mananc niste shaorma si fumez (eu m-am lasat de 12 zile). E ca si cum as milita pentru binele planetei, dar as tine aeru conditionat non stop si as lasa apa la baie sa curga. Si mai suuunt suficienti ca si mine. Adica nu fac asta pentru performanta.

Si stii ce cred eu? Io cred ca de fapt nu suntem alergatori. Ci doar fugim. Unii fug de spalatul vaselor sau de plansul copiilor. Altii fug de munca. Mai sunt unii care fug de propriile lor frici. Si majoritatea dintre noi fugim si nu alergam.

Bine, o sa-mi zici, care naiba e diferenta? Pai e cam asa: cand alergi iti place. Alergi de drag. Alergatul e o alegere constienta care te face sa te simti bine. Fugitul nu are scop, ci doar te ajuta sa scapi de ceva prin… invartitul-alergat prin parcuri.

Mi-ar placea ca toti astia bezmetici (nu, nu ma exclud) sa nu mai fuga, sa alerge. Sa se bucure, nu sa se chinuie. Eu fug in Herastrau, dar astept momentul cand o sa pot cu bucurie sa ma numesc alergator.

& btw, ca tot suntem la capitolul run, forest, run. Iata ca suntem din ce in ce mai multi alergatori:

Reports show that in the last months there was a 38% increase in the number of active wear arriving at online retailers globally. The most successful brands include Aerie, Nike, Adidas and Forever 21.