tot inainte

tot inainte

Uneori, se intampla sa uit lucrurile esentiale. Am perioade in care imi cam pierd busola interna. Cand trec prin momente agitate sau complicate. Probabil ca ar fi extrem de simplu sa vietuiesc daca n-ar fi perioadele astea … Dar cred ca m-as plictisi teribil.

N-am mai scris de ceva vreme pe blog tocmai pentru ca m-am aflat intr-o astfel de perioada. Am avut porniri cand deschideam blogul, incercam sa scriu, dar lasam totul balta. Cred ca am avut si cateva idei – geniale, desigur, la care am renuntat dintr-o confuzie ciudata ce se afla in capul meu.

Azi, din nou, am deschis blogul. Cred ca la inceput priveam in gol, ca iesisem dintr-o intalnire un pic obositoare. Si cum priveam eu textul meu de pe homepage, imi sare in ochi asta:

e despre TRANSFORMARE  ♥ ♥ ♥

Metanoia

Desigur, am avut un fel de epifanie-wow-moment. Caci, da, tot anul asta a fost despre TRANSFORMARE*
De exemplu:
a. Am creat rubrica despre marketing online. Insa din ianuarie fac mai mult decat atat. Am schimbat focusul de la marketing la partea de dezvoltare de business. De cand cu Covera.ro, am avut de-a face cu lucruri care tin putin de marketing. Deci rubrica mea nu prea mai avea pe ce sa se sustina. (imi place sa scriu despre marketing din propriile experiente).

b. Am fost nevoita sa imi aman lucrarea de disertatie. Tot pentru ca #schimbare

c. Am pierdut prieteni. Si am recastigat prieteni. Frustrant? Eliberator? Incurcat? Cu bucurie? Cam cu de toate.

dragon

Dragonu cu super puteri, gasit pe facebook, intr-un moment de frecat menta.

Sunt cateva dintre transformarile cu impact pentru mine. Ma gandesc cumva ca toti avem cateva de-a lungul anului. Sau daca e cineva care crede ca nu e despre schimbare, sa vada nu numai ted talkul cu Tony Robbins in care spune ca singura chestie constanta este SCHIMBAREA. Sa vada toata seria Who are you?

Tot din seria Who are you? am mai retinut o declaratie care spune ceva de genul ca nu e vorba despre a descoperi cine esti (poate nu ai ce sa descoperi), ci despre constructia a ceea ce iti doresti sa fii. Asa ca spor la shimbari, transformari, metamorfoze, dragi omidute!

Ce am invatat eu din perioadele cu schimbari mari:
a. ca o sa te frustrezi daca nu ai experienta.
b. cu cat e mai noua chestia pe care o faci, cu atat sunt bucuriile mai multe.
c.ai sa crezi ca lucrurile se pot misca prea incet, cand, de fapt, totul se misca conform unui plan pe care il vei intelege avand rabdare #theirony
d. ca o sa ai impresia ca ai esec peste esec.
e. ca o sa vezii ca esti mic, chiar si atunci cand faci lucruri mari.
f. asta cu micimea e legata de faptul ca nu exista bucurie mai mare ca aia cand inveti (si ca faci asta zi de zi, chiar si cand freci menta)
g. multa lume o sa te ia de nebun/a.

*daca stau bine sa ma gandesc, anul asta a fost extrem de mult si despre RABDARE (dar asta intr-o alta postare)