un an de coaching

Se face un an de cand merg la coach, adica la Alex. Mi-am dat seama de asta acum cateva zile cand vorbeam cu un prieten drag despre cum e la coach. Chestiune despre care am mai scris aici.

Si de la discutia cu prietenul meu, a ajuns capul meu sa isi puna niste intrebari despre ce-i mai important cand mergi la un coach. Si povestea incepe asa…

Crezi ca e important sa mergi constant la coaching? Ei bine, eu am mers o perioada cu sincope, de anul acesta am adaugat consistenta planului meu, pentru ca mi-am dat seama ca am si nevoie de ‘viata cu ceva in plus’. So, timingul depinde de fiecare.

Crezi ca e important sa ai o agenda? Absolut. Mai ales daca nu e one time session. Asa stii ce-ai facut, ce obiective ai avut, cum ai evoluat. E si un motiv sa razi. Eu am desenat la cateva sesiuni. And it was funny.

Astea-s doua chestiuni importante. Insa ce mi se pare cel mai important e CE FACI DUPA COACHING! Da, cu majuscule, pentru ca am ridicat tonul la mine. Asadar, ce ai putea sa faci dupa ce ai incheiat o sedinta de coaching?

Renunti la job, iti vinzi toate lucrurile, dai foc garderobei si iti iei perechea de tenisi, vreo 3 de chiloti si alte 3 de sosete si pleci intr-un sat din Moldova unde te apuci de crescut sfecla. Siiiiigur!

Scenariul 1 e cam asa: in prima seara esti agitat. In a doua seara te uiti pe cele discutate. Iti propui sa fii mult mai atent la ceea ce ti-ai propus. Zi de zi iti revizuiesti agenda. Esti focusat. Pana uiti. In caz ca vorbim de un obiectiv de lunga durata.

Scenariul 2: esti atat de nervos incat dai shift delete la toata sedinta de coaching si te opresti in oras si dai o bere pentru prietenul cel mai bun.

Scenariul 3: uiti, iti aduci minte, faci ce ai de facut. Iti faci timp. Iti dai seama ca atunci cand vrei sa te faci bine e nevoie sa iti faci timp pentru tine. ITI FACI TIMP PENTRU TINE. Chestia asta nu inseamna job, nu inseamna prieteni, nu inseamna distractie. E ceva in care tu stai cu tine si iti iei gandurile la socoteala si apoi incerci sa faci evaluari. GANDESTI despre si pentru tine. Si dintre toate lucrurile asta e partea cea mai grea. Vorbesc din proprie experienta. Pot sa muncesc, pot sa fac curatenie, pot sa citesc, insa cand vine vorba de EU cu MINE s-a terminat. Imi e cel mai greu. Actionez numai cand sunt urgente. Mai uiti. Mai apar urgente. Insa nu renunti. E lucrul cel mai greu. Sa nu renunti la tine, la ceea ce conteaza pentru tine. Sunt catralioane de chestii pe care le-ai putea face. Insa care sunt cele care conteaza cu adevarat? De asta cred ca e important ce faci dupa coaching.

O sesiune de coaching nu se incheie imediat dupa ora petrecuta alaturi de coach. Unele sesiuni pot sa isi gaseasca finalul abia dupa ani sau luni.

Eu, azi, visatoare.

Si cu film